duminică, 3 decembrie, 2023

Directorul executiv de la MIPE, suspectat de corupție și divulgare de informații confidențiale. Ar fi păstrat o parte din salariile subordonaților

Un amplu scandal de corupție a izbucnit la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Directorul executiv de la MIPE, suspectat de corupție, este acum în centrul atenției, fiind acuzat de implicare într-un scandal de proporții. Procurorii anticorupție au efectuat o percheziție la domiciliul său și au descoperit sume semnificative de bani. Conform anchetatorilor, acești bani ar fi provenit de la două angajate ale instituției, pe care directorul le-ar fi ajutat să obțină posturile respective. Se spune că timp de aproximativ 2 ani, acesta ar fi luat o parte semnificativă din salariile acestor angajate, poate chiar jumătate din ele.

Directorul executiv de la MIPE, suspectat de corupție

Surse judiciare susțin că directorul MIPE, Dragoș Iorga, ar fi păstrat cardurile de salarii ale celor două angajate și, după ce își lua o parte din bani, le redirecționa și restul salariului. Cu toate acestea, anchetatorii au intrat în posesia unor dovezi obținute cu sprijin din partea unor colaboratori. Vineri dimineață, procurorii DNA au efectuat o percheziție la domiciliul suspectului, având o autorizație legală pentru acest scop.

Individul în cauză este supus unor acuzații multiple. Pe de o parte, este suspectat de divulgarea de informații confidențiale care nu ar trebui să fie făcute publice. În plus, acesta se confruntă cu acuzații privind presupusa luare de șpagă pe o perioadă de 2 ani. În urma percheziției, au fost descoperite sume semnificative de bani, inclusiv aproximativ 175.000 lei, 10.000 dolari și 11.000 euro, precum și mai multe mini-lingouri de aur. Toate aceste bunuri vor fi puse sub sechestru pentru a putea fi confiscate în cazul în care suspectul va fi condamnat în urma procesului.

Anchetele sunt în curs, și se pare că anchetatorii vor continua să adune dovezi și să efectueze cercetări în biroul directorului MIPE pentru a obține informații suplimentare. Suspectul va fi adus la audieri pentru a-și prezenta explicațiile și pentru a fi pus sub învinuire. Nu se poate exclude reținerea sa pentru 24 de ore și prezentarea în fața unui judecător cu propunerea de arest preventiv, în funcție de evoluția cercetării. Pentru moment, este important de menționat că suspectul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Ministerul Fondurilor Europene reacționează ferm

Ministerul Fondurilor Europene a reacționat imediat la aceste dezvăluiri și a anunțat că directorul implicat a fost demis din funcție. Oficialii ministerului au declarat că așteaptă informații suplimentare pentru a lua măsuri imediate și pentru a elimina orice risc de vulnerabilizare în continuarea activității. Ministerul a anunțat că directorul vizat de ancheta procurorilor DNA a fost demis din funcție.

„Suntem hotărâți să luăm toate măsurile necesare pentru asigurarea continuității activității și vom efectua o evaluare a personalului la nivelul conducerii ministerului”, a declarat reprezentantul MIPE.

Instituția a subliniat că are o politică de toleranță zero față de actele de corupție și că va colabora cu autoritățile pentru buna desfășurare a anchetei.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. Suntem pregătiți să colaborăm strâns cu organele de cercetare penală pentru a facilita ancheta și vom pune la dispoziție toate documentele solicitate pentru buna desfășurare a acesteia”, a mai subliniat ministerul în legătură cu directorul executiv de la MIPE, suspectat de corupție.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.