duminică, 19 mai, 2024

Doi bărbați care au fost schimbați la naștere, au descoperit acest lucru abia la 68 de ani! “Mi-a fost furată viață”

Doi bărbați canadieni au descoperit că au fost schimbați la naștere, după ce au făcut teste ADN. Aceștia au spus că descoperirea le-a provocat o avalanșă de confuzie și i-a băgat într-o criză existențială.

Doi bărbați din Canada au fost schimbați la naștere

Richard Beauvais și Eddy Ambrose, ambii în vârstă de 68 de ani, au dus vieți contrastante, marcate de educația lor indigenă și ucraineană.

„Am fost amândoi de acord că, dacă am deschide capitolul și nimeni altcineva nu mai știa despre asta, am fi închis cartea și nu am fi spus nimănui”, a declarat Richard Beauvais, unul dintre bărbați.

Beauvais, care este pescar și om de afaceri, a făcut un test ADN pe care l-a primit cadou de la fiica sa cea mare în 2020. El a declarat că a fost uimit să afle că strămoșii săi sunt ucraineni, polonezi și evrei askenazi, și nu provine din indigeni și francezi cum credea inițial.
Doi ani mai târziu, Evelyn Stocki a făcut un test ADN care a arătat că Beauvais era fratele ei de sânge. Piesele de puzzle au fost conectate atunci când au aflat că fratele mai mic al lui Beauvais și Stocki, Eddy Ambrose, s-a născut în aceeași zi, în același spital din Manitoba, Canada.

Beauvais a spus publicațiilor că a experimentat direct politicile brutale ale Canadei împotriva indigenilor în timpul copilăriei sale, deoarece a fost separat dureros de mama sa, ca parte a eforturilor de a asimila copiii indigeni în familii albe.

„Richard mi-a spus că erau șanse mari să nu fi supraviețuit, a fost atât de brutal”, a declarat Ambrose.

Ambrose este un tapițer aflat la vârsta de pensionare, și a avut o educație fericită cufundată în mediul catolic ucrainean. În prezent, Ambrose s-a reapropiat de cultura sa mixtă, indigenă și euro-americană, după ce a intrat în contact cu noua sa familie extinsă.

„Mi-a fost furată viața. Este ceva ce nu-mi va reveni. Am pierdut acel timp. Dar există timpul de acum înainte”, a declarat bărbatul.

Cum le-a afectat viața descoperirea făcută

Beauvais, de asemenea, a vorbit despre sentimentul de pierdere după ce a făcut descoperirea că nu este indigen, dar a afirmat că „doar pentru că nu sunt nativ, în mintea mea, voi face întotdeauna parte din această cultură”.
Schimbarea a avut loc pe 28 iunie 1955, la un mic spital din Manitoba, numit Arborg Hostpial. Beauvais a spus că nu s-a gândit prea mult la rezultatele testelor sale, până când familia lui Ambrose l-a contactat.

„Cea mai grea perioadă din viața mea, cred, a fost când a trebuit să le sun pe cele două surori ale mele… și să le spun că nu sunt chiar fratele lor”, a spus el.

„Cum sa dai copilul greșit părintelui? Ce s-a întâmplat în acel moment? Este ceva ce nu voi putea niciodată să explic. Evident, a fost o greșeală enormă, neglijentă”, a adăugat Ambrose.

Cei doi au recrutat un avocat pentru a afla cum și de ce au fost schimbați. Avocatul lor, Bill Gange, a declarat că departamentul de sănătate al spitalului le-a spus că organizația nu își asumă nicio răspundere și nu va oferi nicio compensație celor 2.

În luna februarie a acestui an, cei 2 plănuiau să sărbătorească împreună împlinirea vârstei de 68 de, în iunie.

„Cred că este rușinos că statul nu încearcă măcar să ne ajute să îndreptăm acest lucru”, a spus Beauvais despre faptul că el și Ambrose au fost schimbați la naștere.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.