miercuri, 17 aprilie, 2024

Doi polițiști de la Rutieră au oprit o mașină care circula cu viteză! Când au văzut cine era în mașină, s-au blocat!

Doi polițiști de la Biroul Rutier Zalău au oprit o mașină care circula cu viteză. În momentul în care au au constatat că acesta se grăbea deoarece o ducea pe soția sa la spital să nască, polițiștii l-au ajutat pe bărbat să ajungă mai repede la spital, iar pentru gestul lor au fost lăudați pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Doi polițiști de la Rutieră au oprit o mașină care circula cu viteză: Nu l-au amendat pe șofer

Un echipaj de la Biroul Rutier Zalău au oprit în trafic, pe 22 martie 2023, în jurul orei 01.00, un autoturism ce rula cu viteză mare pe Drumul Național 1H. Când s-au apropiat de mașină, polițiștii au înlemnit când au văzut că aveau de a face cu un caz special.

Cei doi polițiști erau pregătiți să aplice legea și să amendeze șoferul, dar au văzut că în mașină se afla o tânără gravidă, care era aproape să nască. Imediat și-au dat seama că este vorba despre o urgență și l-au iertat pe șofer. Mai mult de atât, cei doi agenți, l-au escortat în siguranță până la Spitalul de Urgență din Zalău. Drept recompensă pentru gestul lor, bărbatul a ținut să le mulțumească pentru gestul pe care l-au făcut cei doi polițiști.

„– Vă mulțumesc din suflet pentru ajutor! Mai am două fete acasă, iar acum aștept băiatul… Uitați ce emoții mi-a dat!

– Nu am făcut nimic special, asta e datoria noastră, să ajutăm! Să vă dea Dumnezeu sănătate, iar soției îi dorim naștere ușoară!“, le-a spus bărbatul celor doi polițiști, care i-au transmis că nu au făcut altceva decât datoria.

Mai mult, cu toate emoțiile venirii pe lume a copilului, bărbatul nu a uitat de gestul polițiștilor. Le-a mulțumit public, prin intermediul unui ziar din Sălaj.

„Da, poliția nu e făcută doar pentru a da amenzi, pentru a sancționa. Chiar i-am apreciat pe cei trei tineri polițiști, atât pentru faptul că au dat o mână de ajutor, cât şi pentru modul în care au vorbit cu noi. Chiar doresc să le mulțumesc în mod public!”, a fost mesajul publicat în ziar.

Cei doi polițiști, felicitați pe pagina oficială de Facebook a MAI

Pentru înțelegerea de care au dat dovadă, cei doi polițiști de la Biroul Rutier Zalău a fost dați ca exemplu pozitiv și felicitați pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

„– Știu, aveam viteză mare, însă vă rog mult să mă ajutați! Sunt cu soția în mașină, e însărcinată și a intrat în travaliu… sper din tot sufletul să mă înțelegeți.

– Sigur că înțelegem, stați fără grijă, vă ajutăm să ajungeți la spital cât mai rapid! O să deschidem noi drumul, dumneavoastră doar țineți aproape și conduceți cu mare grijă! Haideți că o să fie bine!“, a fost discuția pe care a purtat-o șoferul care să grăbea să ajungă cu soția la spital și cei doi polițiști.

Cei doi polițiști, Bogdan și Radu, l-au oprit în trafic pe bărbatul care mergea cu viteză. Polițiștii s-au aflat pentru prima oară în fața unei asemenea situații, dar nu au stat nicio clipă pe gânduri.

Cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, în doar câteva minute, au ajuns în fața secției UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Acolo, femeia a fost preluată imediat de personalul medical.

„Bogdan și Radu sunt polițiști în cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Zalău. Alături le-a fost Ionuț, elev al Școlii de Agenți de Poliție «Septimiu Mureșan» din Cluj-Napoca. Îi felicităm și noi pentru implicarea și empatia de care au dat dovadă! Ne mândrim cu voi, băieți! De asemenea oameni este nevoie în comunități, de asemenea exemple avem cu toții nevoie!”, se mai arată în mesajul postat de reprezentanții MAI pe Facebook.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite