Doliu în lumea fotbalului. Gianluca Vialli a murit – VIDEO

Doliu în lumea fotbalului, o altă legendă ne-a părăsit. Fostul atacant al Italiei, Gianluca Vialli, a murit din cauza unei boli incurabile.

Legendarul urma un tratament pentru cancer pancreatic încă din anul 2018.

Gianluca Vialli a murit din cauza cancerului pancreatic

Fostul atacant italian Gianluca Vialli a plecat la cele veşnice, la vârsta de 58 de ani. Acesta a jucat la Chelsea, iar mai apoi a devenit antrenorul clubului. Sportivul era diagnosticat cu cancer de pancreas şi urma tratament de mai mulţi ani. Din păcate, a pierdut lupta cu boala şi a murit.

Vă aducem aminte că împreună cu naționala Italiei a reuşit performanţa de a câștiga medalia de bronz la Campionatul Mondial în anul 1990, organizat chiar în Italia. Atacantul a jucat nu mai puţin de 59 de meciuri și a marcat 16 importante goluri în tricoul naționalei Italiei.

În aceeaşi ordine de idei, Sampdoria a cucerit singurul titlu de campioană din istoria clubului, în sezonul 1990-1991. De asemenea, a făcut cuplu în atac cu Roberto Mancini, iar cei doi purtau porecla de „gemenii golului”. A mai cucerit trei Cupe ale Italiei cu Sampdoria (1985, 1988, 1989), precum și o Supercupă a Italiei (1992).

A mai evoluat în carieră la Juventus, alături de care a cucerit un titlu în Serie A (1995), un trofeu UEFA Champions League (1996) , o Cupă UEFA (1993), o Cupă a Italiei (1995) și o Supercupă a Italiei (1996).

A renunţat la naționala Italiei din cauza bolii

Din nefericire, pentru a putea urma tratamentul pentru cancerul pancreatic, Vialli a renunțat la rolul său de șef de delegație pentru echipa Italiei în urmă cu câteva săptămâni, potrivit The Guardian. Gianluca Vialli menţionase că a făcut radioterapie și chimioterapie în luna noiembrie a anului 2018, după ce a fost diagnosticat cu cancer cu un an mai devreme. Boala intrase în remisie în luna aprilie 2020, dar în decembrie 2021 a revenit.

Pe data de 14 decembrie 2022, Vialli a precizat că lasa conducerea naționalei Italiei unui alt coleg și a explicat motivele.

„Scopul este să-mi folosesc toate energiile psiho-fizice pentru a-mi ajuta corpul să depășească această fază a bolii, pentru a putea face față noilor provocări”, a transmis Gianluca Vialli la acel moment.

A făcut istorie la Chelsea

În anul 1999, Gianluca Vialli se transfera în Anglia, la Chelsea, formație alături de care a cucerit 4 trofee: o Cupă a Angliei, o Cupă a Ligii Angliei, o Cupă a Cupelor și o Supercupă a Europei.

Gianluca Vialli a fost asistentul lui Roberto Mancini la naționala Italiei, când azzurii au cucerit Campionatul European 2020, disputat în 2021. Ca antrenor principal, Gianluca Vialli a cucerit 5 trofee, toate cu Chelsea: o Cupă a Angliei, o Cupă a Angliei, o Supercupă a Angliei, o Cupă a Cupelor și o Supercupă a Europei.

Vă aducem aminte că decesul lui Gianluca Vialli vine după ce Sinisa Mihajlovic și Pele s-au stins din viață în luna decembrie a anului trecut. Cel din urmă a decedat la vârsta de 82 de ani, potrivit anunțului făcut de agentul său pentru Associated Press. Fostul star al echipei Santos FC, considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, se afla la Spitalul Israelit Albert Einstein din Sao Paulo din 29 noiembrie.

Din păcate, legendele ne părăsesc, însă chiar dacă Gianluca Vialli a murit va rămâne în inima tuturor iubitorilor de fotbal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite