marți, 28 mai, 2024

Doliu înainte de Paşte în biserica ortodoxă! Părintele Ioachim a trecut în lumea celor drepți, la doar 49 de ani

Este doliu în biserica ortodoxă. Unul dintre cei mai iubiți preoți a murit. Părintele Ioachim a trecut în lumea celor drepți la doar 49 de ani. Părintele ieromonah va fi înmormântat miercuri, 17 aprilie, la Mănăstirea Cernica.

Părintele Ioachim a trecut în lumea celor drepți, la doar 49 de ani

Este doliu la Mănăstirea Cernica, după ce unul dintre cei mai iubiți preoți s-a stins din viață la doar 49 de ani. Vestea tristă privind trecerea în neființă a părintelui a fost dată de reprezentanții instituției religioase. Preotul va fi înmormântat tot la Mănăstirea Cernica.

Părintele ieromonah Ioachim Enea de la Mănăstirea Cernica s-a stins din viață luni, 15 aprilie 2024. S-a născut la 20 februarie 1975 în localitatea Cerchejeni, din județul Botoșani și a fost intendent al Patriarhului Teoctist.

„Cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii, anunțăm trecerea din această viață a părintelui ieromonah Ioachim Enea, economul Mănăstirii Cernica, la vârsta de 49 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în cetele cuvioșilor cernicani!”, este mesajul transmis de reprezentanții Mănăstirii Cernica.

După ce a împlinit 14 ani, preotul a intrat în lumea bisericească, fiind frate la Mănăstirea Cozancea. La 20 de ani, în 1995, a primit calitatea de monah. Ulterior, între 1996 și 1997, a făcut armata obligatorie. A fost încorporat la Botoșani și detașat la București.

În cele din urmă, Ioachim Enea a devenit jandarm la Patriarhie, unde l-a cunoscut pe Patriarhul Teoctist, care i-a oferit funcția de intendent. În timpul activității pe care a desfășurat-o la Patriarhie, a urmat și studiile la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica.

Când va avea loc înmormântarea

Apoi, părintele a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești. În anul 2007, a fost hirotonit ieromonah de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie. De atunci și până în prezent a fost sub ascultarea de econom al mănăstirii.

Părintele ieromonah Ioachim Enea va fi înmormântat miercuri, 17 aprilie, la Mănăstirea Cernica. Slujba va avea loc începând cu ora 12:00, potrivit anunțului reprezentanților lăcașului de cult.

După anunțul privind moartea părintelui, zeci de mesaje au fost postate în mediul online de către cei care l-au cunoscut.

„Veșnică lui pomenirea! Dumnezeu să-l odihnească în pace, alături de Drepții Săi.” / „Odihnă veșnică… pomeniți-l fiecare cum puteți la Sfânta Liturghie, ca mare bine îi facem. Toată lumea să-l pomenim” / „Bunul Dumnezeu să îl odihnească în pace! Veșnica pomenire din neam în neam!“ / „A sosit momentul să-ți spunem adio, dar amintirile noastre și învățăturile tale vor rămâne mereu vii în inimile noastre. Îți mulțumim pentru ghidarea ta blândă, pentru înțelepciunea și bunătatea pe care le-ai împărtășit mereu. Cu toate că nu mai ești fizic printre noi, ne simțim norocoși să te fi avut ca părinte duhovnicesc. Vei rămâne mereu în amintirile și rugăciunile noastre“, sunt doar câteva dintre mesajele lăsate de internauți după ce părintele Ioachim a trecut în lumea celor drepți, la doar 49 de ani.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.