luni, 24 iunie, 2024

Două măști pentru părul deteriorat sau care îți cade din abundență. Aceste rețete sunt de mare ajutor

Vă prezentăm în continuare două rețete de măști pentru persoanele care au părul deteriorat sau care cade din abundență. E bine de știut că astfel părul se va întări, dar va fi și accelerată creşterea podoabei capilare. Așadar, nu trebuie să mergeți la salon să cheltuiți sume mari pentru tratamente.

Dacă ai părul deteriorat sau te confrunți cu căderea din abundență, nu trebuie să disperi. Și aceasta deoarece există destule remedii eficiente pentru a reda sănătatea podoabei capilare. După cum bine se știe, părul nostru suferă în fiecare zi din cauza efectelor nocive ale mediului. În plus, colorarea și utilizarea unui uscător de păr nu aduce beneficii. Așadar, ce este de făcut?

Măști pentru părul deteriorat sau care îți cade din abundență

În astfel de situații, soluția e foarte simplă. Revigoreaza-ţi părul cu o mască uşor de făcut chiar la tine acasă. Aceasta este ieftină şi nu va fi nevoie să arunci bani în saloane de coafură sau pe produse care nu îşi fac efectul. Totodată, această mască accelerează creşterea părului, îl întăreşte şi activează foliculii de păr latenţi. Dacă părul şi-a pierdut strălucirea, a devenit fragil şi creşte greu, ar fi bine să foloseşti această reţetă.

Dacă ai părul deteriorat, poți aplica o mască plină de vitamine, pe care le puteţi cumpăra din farmacie fără costuri mari. Aceasta trebuie folosită de două ori pe săptămână, timp de o lună, apoi repetaţi la 3 luni!

Pentru aceasta aveți nevoie de 1 fiolă de vitamina B6, 1 fiolă de vitamina B12, 1 fiolă de vitamina B1, 5 ml extract de aloe vera și o lingura de balsam pentru păr. Se amestecă bine ingredientele, adăugând balsam, după care se poate aplica pe păr. Înainte de aplicare, pieptănaţi cu atenţie părul timp de 5 minute cu o perie. Un astfel de masaj va stimula circulaţia sângelui în piele. La aplicarea măştii, părul trebuie să fie foarte umed.

Rețetă împotriva căderii părului

Dacă părul cade adesea pe pieptene, este timpul să vă gândiţi cum să-l consolidaţi. O astfel de mască trebuie aplicată în fiecare zi, timp de 2 săptămâni, iar apoi puteţi repeta procedeul după 3 luni. În acest caz aveți nevoie de 2 fiole de acid nicotinic, 5 ml extract de aloe vera și 5 picături de tinctură de propolis.

Înainte de aplicare, pieptănaţi cu atenţie părul timp de 5 minute cu o perie groasă. Spălaţi-vă capul cu şamponul obişnuit şi lăsaţi părul să se usuce la jumătate, încât să fie puţin umed. Aplicaţi masca la rădăcină, puneţi un prosop pe cap şi lăsaţi să acţioneze. Clătiţi părul cu apa caldă.

Țineți minte, sănătatea părului depinde de un stil de viaţa sănătos şi o dietă echilibrată dar şi de igienă. Cu un deficit de vitamine şi oligoelemente în organism, părul devine fragil, uscat şi poate cădea.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite