sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Dr. Lucian Popa, despre pericolul din spatele operațiilor estetice: „Este nevoie de a avea un echilibru în tot ceea ce facem” – VIDEO

Dr. Lucian Popa, medic primar chirurgie plastică reconstructivă, a discutat în emisiunea BZI LIVE despre pericolul din spatele operațiilor estetice. Când trebuie să ne oprim din a mai trece pragul medicului estetician?

În spatele operațiilor estetice se află un pericol despre care nu mulți medici aleg să discute. Este vorba despre exagererea acestor intervenții, până în punctul în care pacienta sau pacientul regretă că a apelat la bisturiu de la bun început. Mai sunt și situații în care acești oameni nu conștientizează greșeală făcută, dorindu-și, din contră, cât mai multe astfel de operații. Din păcate, sunt multe persoane care se regăsesc în această categorie, însă ce nu știu acestea este că, de fapt, ar trebui să lucreze mai mult la stima de sine, în loc să se îndrepte spre cabinetul medicului estetician.

Despre această problemă, dar și despre multe altele a discutat medicul Lucian Popa în emisiunea BZI LIVE, pe care o puteți viziona apăsând aici.

Dr. Lucian Popa, despre pericolul din spatele operațiilor estetice: „Echilibrul ne va duce mai departe cu mai multă certitudine în pașii următori”

Potrivit medicului Lucian Popa, în tot ceea ce facem trebuie să existe echiulibru. Acest lucru se aplică și în cazul operațiilor estetice, când mai mult nu înseamnă neapărat mai bine.

„Întotdeauna am spus același lucru. Este nevoie de a avea un echilibru în tot ceea ce facem. Echilibrul ne va duce mai departe cu mai multă certitudine în pașii următori. Din punctul acesta de vedere, consider că este foarte important să intri într-o relație cu un practician, cu un estetician onest, care să-ți spună: „Știi, dragă, în momentul acesta nu vrei o întreținere, să folosești o cremă, faci ceva ușor, fiindcă nu ai nevoie. Dar păstrăm legătura.”, a declarat de. Lucian Popa, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Dr. Lucian Popa: „Nu există nicio acțiune fără reacțiune”

În ceea ce privește efectuarea intervențiilor estetice în cazul unor persoane care nu au nevoie de ele, medicul a precizat că este imposibil ca această acțiune să nu lase o urmă. Această urmă poate fi bună sau mai puțin bună, lucrurile putând fiind observate în modul în care reacționează organismul.

„În principiu nu există nicio acțiune fără reacțiune. Nu există să faci ceva care să nu lase o urmă. Această urmă este bună sau mai puțin bună, compensează ceva sau plusează, lucrurile acestea sunt de văzut ulterior în modul în care reacționează organismul nostru. Și de aceea revin la ideea de echilibru și în permanență și onestitate, și corectitudine în ceea ce privește aprecierea unor necesități. Și bineînțeles aici, până la urmă, esteticianul trebuie să fie un confident. Vii și îi spui ceea ce te doare și el îți spune: „Ok, putem rezolva drastic sau mai puțin drastic.” Și aici aș sublinia aspectul că în această perioadă tendința este de a minimaliza intervențiile majore și de a merge mai mult pe restaurare, pe refacere, pe îmbunătățirea calității unor țesuturi, ceea ce face ca lucrurile să fie oarecum mai simple, mai accesibile, dar în același timp și mai apreciative și mai sustenabile pentru organismul nostru. Practic, operații mari sunt, de regulă, în momentul în care am depășit o limită pe care putem să o mai îmbunătățim prin tehnici mici.”, a adăugat medicul Lucian Popa.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite