sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Dulceața de păpădie, remediu excelent pentru ficat şi fiere. Cum se prepară aceasta

Dulceața de păpădie este cunoscută drept un remediu excelent pentru afecțiunile de ficat şi fiere, dar și pentru cele pulmonare. De asemenea, ea poate fi consumată și ca aliment, însă nu trebuie să facem abuz. Oricum, dulceața de păpădie este ușor de preparat și aduce o mulțime de beneficii sănătății.

Dulceața de păpădie, care mai este cunoscută și sub denumirea de miere de păpădie, poate fi consumată atât ca aliment, la micul dejun, întinsă pe o felie de pâine cu unt, spre exemplu, cât și ca remediu împotriva unor afecțiuni.

Dulceața de păpădie, remediu excelent pentru ficat şi fiere

Poți consuma această dulceață fie ca un aliment obișnuit, însă fără a abuza de ea, fie ca remediu naturist în afecțiuni precum cele pulmonare, hepatice, ale aparatului locomotor, în răceli, bronșite, inflamații ale gâtului, reumatism sau tuberculoză. În cazul în care îți administrezi dulceața de păpădie în scop terapeutic, ia o lingură cu 30 de minute înainte de fiecare dintre cele 3 mese principale.

E bine de știut că poate fi folosită și pentru uz extern, în afecțiuni articulare, caz în care se aplică sub formă de comprese. Indiferent că este consumată sub formă de dulceață, de ceai, de sirop sau de salată, păpădia aduce o mulțime de beneficii sănătății.

Așadar, această plantă este recomandată în următoarele situații:

Stimulează vezica biliară, contribuind la creșterea cantității de bilă;
Calmează crizele hepatice dureroase;
Combate eficient constipația;
Scade nivelul colesterolului;
Favorizează eliminarea toxinelor din organism, indiferent dacă acestea sunt de natură infecțioasă, alimentară sau din mediu;
Ameliorează considerabil psoriazisul, eczemele și acneea.

Cum se prepară dulceața de păpădie

Pentru a pregăti acest remediu delicios ai nevoie de:
365 flori de păpădie
1 kg zahăr
2 portocale și 2 lămâi, de preferință bio
1 ½ l apă

Singura parte dificilă a acestei rețete este… culegerea păpădiilor. Primăvara, însă, atunci când vremea este frumoasă, această activitate este una dintre cele mai plăcute. Așadar, culege păpădiile cele mai înflorite, apoi, odată ajunsă acasă, spală-le foarte bine și detașează petalele. Apoi așază-le pe un prosop de bucătărie și lasă-le în bătaia soarelui mai multe ore.

După scurgerea timpului, pune petalele într-o oală împreună cu apa și cu citricele tăiate bucăți. Dacă citricele sunt bio, nu este necesar să îndepărtezi coaja. În caz contrar, curăță-le de coajă.

Lasă-le la fiert, la foc mic, timp de o oră, amestecând din când în când. Apoi toarnă conținutul oalei într-o sită fină, presând cât poți de mult pentru a obține maximum de suc. În sucul astfel obținut adaugă zahărul și mai dă în fiert 45 de minute.

După scurgerea celor 45 de minute, cu o linguriță, ia puțină dulceață de păpădie din oală și las-o pe o farfurie rece. Dacă se întărește rapid, acesta este semn că poate fi luată de pe foc. Las-o să se răcească înainte de a o introduce în borcane.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite