marți, 21 martie, 2023

Ea este femeia cu cel mai ciudat prenume din România. Toți se uită de două ori când citesc

Publicat:

Regele Carol al II-lea obișnuia să mai creștineze copii proveniți din familii sărace. Acest lucru s-a întâmplat și cu femeia care deține cel mai ciudat prenume din România. Oamenilor nu le vine să creadă cum se poate numi femeia.

Posibilitățile financiare ale familiei din care provinea femeia erau extrem de limitate. Aceasta a crescut alături de alți 16 frați, iar tatăl ei a fost sfătuit de un cunoscut să apeleze la bunătatea regelui pentru a o boteza pe aceasta.

Femeia cu cel mai ciudat prenume din România a fost botezată de regele Carol al II-lea

Așadar, povestea de viață a femeii este parcă desprinsă din filme. Aceasta are cel mai ciudat prenume din România fiind botezată de însuşi regele Carol al II-lea. România Matcașu se numește femeia, iar prenumele acesteia a stârnit numeroase reacții mai ales la poliție, biserică sau la instituții bancare. Persoanele s-au uitat de două ori în buletinul femeii și au rămas surprinși. Este singurul prenume de acest fel din țară.

Totuși, în familie, România era strigată ”Milica”, prenumele nefiindu-i folosit de prea multe ori.

” Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România. Peste tot cine aude prima dată se miră. Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat.” povestește femeia conform playtech.ro.

Ca amuzament, femeia a mai povestit faptul că majoritatea persoanelor îi spuneau că România este țară și că ar trebui să le spună prenumele. În altă ordine de idei, România sărbătorește de două ori pe an. Vara, în luna și ziua în care este născută și pe data de 1 decembrie atunci când îi este ziua de nume. O ultimă dorință a femeii este să-și transmită prenumele neobișnuit unei fetițe. Aceasta a mai povestit că și-ar dori să boteze o fetiță cu prenumele care a stârnit numeroase reacții peste tot.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite