joi, 23 mai, 2024

Efecte adverse ale vaccinului COVID ascunse de Guvern. Iată acuzațiile

În spaţiul public au apărut mai multe informații despre anumite efecte adverse ale vaccinului care au fost ascunse de oficialii din Guvern. Cel care lansează acuzațiile este fostul purtător al Ministerului Sănătății, Bogdan Oprea, profesor la Facultatea de Jurnalism.

Asta în contextul în care a apărut o nouă tulpină de COVID intitulată Kraken care se răspândește în special în Marea Britanie și SUA.

Efecte adverse ale vaccinului ascunse de Guvern

Bogdan Oprea lansează anumite acuzații la adresa colonelului Valeriu Gheorghiță despre anumite efecte adverse ale vaccinului ascunse de Guvern. Concret, acesta afirmă faptul că o femeie a suferit o paralizie facială după ce a făcut vaccinul, iar colonelul Valeriu Gheorghiță s-a enervat atunci când Ministerul Sănătății a publicat informația. Oprea sugerează că CNCAV a încercat să mușamalizeze acest caz și că au fost numeroase tensiune între Ministerul Sănătății şi instituția care a fost condusă de colonelul Valeriu Gheorghiță:

“A fost la o doamnă din Vâlcea. Paralizie temporară facială dreapta. Eu eram purtător de cuvânt. Un înalt funcționar al ministerului, medic, s-a uitat pe fișa medicală. Cei din spitalul local chemaseră un neurolog, acesta pusese diagnosticul. Nu un „urgentist”, nu un alt medic. Își făcuseră treaba, se îngrijiseră de pacientă. Am dat un comunicat în care am rezumat cazul, ne-am făcut datoria să informăm oamenii.

Șeful CNCAV, colonelul Gheorghiță, ne-a sunat. Era furios de ce am dat comunicatul. Existau oricum tensiuni între MS și CNCAV, însă acum aveam un caz concret. Gheorghiță ne-a cerut să dezmințim. „Cum să dezmințim, dacă e adevărat?”, l-am întrebat. „Femeia nu are nimic”, ne-a spus el. I-am răspuns că avem actele și am adăugat: „Dacă nu are nimic, de ce ai adus-o cu ambulanța, la București?”. Replica lui a fost aceea că ea a avut „atac de panică”. N-am să uit niciodată asta”, povestește Bogdan Oprea într-un interviu pentru libertatea.ro.

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre acuzații

Deontologia jurnalistică obligă pe gazetari să ceară și un punct de vedere de la cel care este vizat în interviu, în speță colonelul Valeriu Gheorghiță. Informațiile sunt de o gravitate enormă și au fost publicate de către un fost oficial guvernamental. Totuși, jurnaliștii de la libertatea l-au sunat pe Valeriu Gheorghiță în încercarea de a obține un punct de vedere.

Colonelul Valeriu Gheorghiță a evitat să ofere vreun răspuns spunând faptul că în calitatea sa de director al Spitalului Serviciului Român de Informații (SRI) nu poate emite un astfel de drept la replică fără o aprobare din partea instituției pe care o reprezintă.

Așadar, informațiile precum că Guvernul a încercat să ascundă anumite efecte ale vaccinului COVID-19 au fost culese doar dintr-o singură parte. Vom vedea dacă colonelul Gheorghiță va veni totuși cu un răspuns la aceste formulări. Până atunci vom urmări situația actuală a gripei care a provocat primul deces de flurona la Iași în cazul unei femei infectate cu COVID și gripă în același timp.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite