joi, 23 mai, 2024

El este taximetristul din Cluj care a dus gratuit la spital o femeie cu copilul bolnav. Silvian Iulian Bucur: „Bine faci, bine găseşti” – VIDEO

Silvian Iulian Bucur este taximetristul din Cluj care a făcut un gest minunat pentru o mamă aflată în necaz. Bărbatul a condus de urgenţă la spital o femeie şi copilului bolnav al acesteia.

Întâmplarea a fost făcută publică şi s-a viralizat extrem de rapid. Şoferul a fost căutat de foarte multă lume pentru a-l răsplăti.

Silvian Iulian Bucur este taximetristul din Cluj care a ajutat o femeie şi un copil

Un şofer de taxi a impresionant o lume întreagă, după ce a făcut un gest remarcabil. Bărbatul nu a stat pe gânduri şi a ajutat o mamă ce voia să ajungă cu copilul său la spital. Silvian Iulian Bucur este din Bucureşti şi lucrează ca taximetrist de mai mult timp.

Taximetristul din Cluj a avut o simplă comandă ca de obicei, însă conversaţia ce urma să o aibă a dat o lecţie multor persoane din România, şi nu numai. A acceptat cursa, iar la scurt timp după o femeie i-a trimis un scurt mesaj în care îi explica că doreşte să ajungă cu copilul său bolnav la spital, dar are doar 16 lei. Silvian Iulian Bucur a rugat-o să aştepte doar 2 minute ca o va ajuta, dar gratuit.

Mămica a fost impresionată şi a dorit să facă cunoscută această poveste. Reacţiile nu au întârziat să apară, oamenii au publicat zeci de comentarii şi chiar colegii şoferului de taxi au încercat să-l caute pentru a-i oferi o răsplată.

 

Cum a fost găsit taximetristul din Cluj

Timp de mai multe zile, după ce povestea a apărut pe reţelele de socializare, foarte multe persoane au încercat să-l găsească pe taximetristul din Cluj pentru a-l premia cu diverse bunuri sau bani. Povestea este cu totul altă, în schimb. Evenimentul a avut loc în Bucureşti, în toamna anului 2021, însă conversaţia a fost distribuită recent după ce a apărut din întâmplare în social media, pe un grup de Facebook din Cluj. În acest context, toată lumea a crezut că totul s-a produs în Cluj.

Taximetristul a fost găsit în cele din urmă în Bucureşti şi a povestit detaliat cum s-a întâmplat totul. Cursa a fost din cartierul bucureştean Pajura până la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Femeia avea nevoie de un taxi, după ce copilul său s-a rănit la cap. Mama i-a mărturisit că nu are bani, dar a decis să o ajute gratis pentru că s-a gândit că putea fi o rudă de-a sa în aceeaşi situaţie.

Şoferul de taxi şi femeia s-au întâlnit întâmplător după mai mult timp, chiar înainte de Crăciun. Bărbatul femeii lucra în străinătate şi-şi aşteptase soţul la aeroport care venise în vacanţa de sărbători.

“Nu știa cum să-mi mulțumească din nou, pentru fapta pe care am făcut-o atunci. M-a recunoscut când a intrat în taxi. Era înainte de Crăciun, cu două sau trei zile. De data asta era cu soțul, care s-a întors din străinătate, de la muncă. Și îi auzeam cum vorbeau în spate, în șoaptă – ‘El e domnul care m-a dus’. M-am uitat puțin în oglinda retrovizoare, îmi era puțin cunoscută, dar nu știam de unde. Dacă iau în fiecare zi zeci de clienți…”, a transmis şoferul de taxi.

Şoferul de taxi: „Nu toţi taximetriştii sunt la fel”

Silvian Iulian Bucur a precizat faptul că el a publicat imaginile cu dialogul avut între el şi clientă, pentru a demonstra tuturor că nu toţi şoferii de taxi sunt la fel. Bărbatul susţine că a primit reacţii pro şi contra, dar el are credinţă că dacă faci bine, vei găsi bine. Taximetristul a mai afirmat că a făcut în repetate rânduri astfel de gesturi pentru semenii săi.

„Am găsit un copil la ora 11 noaptea, să-l duc într-un sat apropiat de București. Nu puteam să-l las, pur și simplu, în stradă, acolo, că cine știe ce se întâmpla. L-am lăsat în fața porții, și nu l-am revăzut de atunci. (…) Într-un fel, am credința că, dacă faci bine, bine găsești. Dacă faci rău, rău găsești”, a mai spus bărbatul.

Taximetriştii din Cluj Napoca l-au căutat pe colegul lor pentru a-i oferi un abonament gratuit pentru cinci ani de plată a dispeceratului sau chiar un autoturism electric.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite