marți, 17 iunie, 2025

Evoluția prețurilor la apartamente în principalele orașe ale țării. Ce modificări au fost făcute pe piața imobiliară

Prețul apartmentelor tinde să crească de la lună la lună în ultima perioadă. Prețul apartamentelor noi construite a fost mai mare cu două procente în luna iunie 2023 față de iunie 2022, iar în luna iulie a crescut cu 4 procente față de aceeași perioadă a anului anterior. La apartamentele vechi creșterile înregistrate sunt un pic mai mari, respectiv 4 procente în iunie, și 5 în iulie. Evoluția preturilor la apartamente este una ascendentă.

Evoluția prețurilor la apartamente în principalele orașe ale țării

Totodată, și interesul celor care vor să își cumpere un imobil este unul mai mare. Potrivit Storia.ro, românii au vizualizat în iulie cu 5 la sută mai multe anunțuri pentru vânzări de apartamente față de aceeași perioadă a anului anterior. În același timp, oamenii au contactat vânzătorii cu 3 procente mai des în iulie, și cu 9 procente în iunie, în comparație cu aceleași luni ale anului precedent.

Analiza a fost întocmită luând în calcul principalele orașe ale țării.

În București, în luna iulie, prețul mediu pentru un metru pătrat de apartament nou a fost de 1.522 de euro, o creștere de 2 la sută față de luna iunie. În cazul celor vechi, acesta a fost nițel mai mare – 1.639 de euro.

Ce schimbări au fost înregistrate pe piața imobiliară în luna iulie 2023

În Cluj-Napoca, un metru patrat de apartament nou a avut prețul de 2.488 euro în lunile iunie și iulie, o creștere de 5 procente față de aceeași perioadă a anului 2022. Însă, în acest oraș, apartamentele vechi au fost cu 4 procente mai ieftine în iulie față de iunie. Pentru apartamentele vechi, prețul cerut cerere a fost de 2.393 de euro/metru pătrat, cu 6 la sută mai scump față de iulie 2022.

În Iași, pentru apartamentele noi se cere prețul mediu de 1.415 euro/metru pătrat, fiind la un nivel apropiat cu cel din iunie. În comparație cu 2022, a fost înregistrată o creștere de 4 procente. Apartamentele vechi au avut prețul de 1.423 euro/metru pătrat, o creștere de 9 procente față de luna iulie 2022.

În Timișoara, prețul de cerere în cazul apartamentelor noi a fost aproximativ 1.497 euro/metro pătrat, o creștere de 2 la sută. Pentru cele vechi s-a cerut 1.429 euro/metru pătrat, apropiat de cel din iunie, dar cu 3 procente peste aceeași lună a anului trecut.

În Brașov a prețul mediu a crescut în luna iulie cu 9 procente în comparație cu anul precedent, pentru apartamentele noi, iar vânzătorii au cerut, în medie, 1.949 euro/metru pătrat. Prețul de cerere al apartamentelor vechi a fost de de 1.576 euro/metru pătrat, o creștere de 4 procente față de iulie 2022.

În Sibiu, prețul mediu al apartamentelor noi a fost cu două procente mai mare față de 2022, și cu 3 procente față de luna anterioară, și a costat 1.299 euro/metru pătrat. Cele vechi au fost cu 4 procente mai scumpe față de iulie 2022 și fiind listate 1.464 de euro/metru pătrat, în medie.

În Constanța, pentru apartamentele noi, prețul cerut a fost de 1.726 euro/metru pătrat, cu 7 procente mai mult față de iulie 2022. În schimb, prețul mediu al apartamentelor vechi a fost de 1.561 euro/metru pătrat, cu 6% mai mare decât în iulie 2022.

În Oradea, un metru pătrat pentru apartamentele noi a fost de 1.562 euro, iar pentru cele vechi a fost de de 1.329 euro/metru pătrat, un preț cu 7 procente mai ridicat decât în iulie anul trecut.

În Craiova prețul mediu de cerere în luna iulie a fost de 1.489 euro/metru pătrat pentru apartamentele noi, iar pentru cele vechi a fost de 1.455 euro/metru pătrat, cu 5% mai mare decât în iulie 2022.

Aceastea sunt rezultatele analizei făcute de Storia.ro pentru a calcula evoluția prețurilor la apartamente în principalele orașe ale țării.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.