vineri, 12 aprilie, 2024

Explozie în regiunea Belgorod. Mai mulţi soldați ruși morți și răniți, după ce o grenadă nu a fost manevrată corect

Duminică seara, 15 ianuarie 2023, s-a produs o explozie puternică în regiunea Belgorod din Federaţia Rusă. Un recrut nu a manevrat corect o greanadă, iar mai mulţi soldaţi ruşi sunt morţi şi răniţi.

La scurt timp după explozie, a izbucnit şi un incendiu în centrul cultural, potrivit agenţiei de ştiri rusa RIA Novosti.

Soldați ruși morți și răniți, în urma unei explozii în Belgorod

Serviciile locale de urgenţă din Rusia au transmis faptul că trei soldaţi ruşi au murit, iar alţi 13 au fost răniţi după o detonare de muniţie. Un recrut al forţelor armate ruseşti a manevrat incorect o grenadă într-un depozit de muniţie şi a explodat. După explozie, flăcările au cuprins centrul cultural în care se aflau.

Potrivit Reuters, oamenii legii au transmis că incidentul a avut loc la graniţa cu Ucraina, unde se afla mai multe baze militare şi terenuri de antrenament pentru armata rusă.

„A avut loc un incendiu azi-noapte în casa de cultură a satului, la ferma Tonenkoye. Înăuntru erau muniții și au explodat”, au transmis serviciile de urgență.

De asemenea, important de precizat este faptul că 15 persoane din casele alăturate centrului cultural au fost evacuate.

Canalele de Telegram „112” și „Baza”, fiind asociate poliției și agențiilor de aplicare a legii din Rusia, au menţionat că soldaţii morţi şi răniți erau recruți ruși chemați să lupte pentru războiul din Ucraina în cadrul campaniei de mobilizare anunțate în septembrie 2022.

Serviciile au ţinut să mai adauge că explozia s-a produs după ce un soldat a manevrat neglijent o grenadă într-un centru cultural local care fusese transformat în depozit de muniție.

Reamintim că războiul din Ucraina continuă și a ajuns la cea de-a 327-a zi. Soldații ucraineni continuă să distrugă artileria dușmanilor, însă numărul victimelor crește de pe-o zi pe alta.

Ruşii au lansat un atac în Dnipro. Zeci de morţi şi răniţi

Sâmbăta, 14 ianuarie 2022, armata rusă a lansat un atac în oraşul ucrainean Dnipro. O rachetă a lovit un bloc cu apartament, situat în apropiere de Zaporojie. Autorităţile locale au menţionat că cel puţin 25 de persoane au murit şi peste 70 sunt rănite grav.

Presa internaţională susţine faptul că racheta rusească lansată nu poate fi doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, ci doar de sistemul american Patriot. Deşi căutările de supravieţuitori sub dărâmături au început la scurt timp după incidentul nefericit, acestea continuă şi astăzi. În oraşul Dnipro a fost decretat doliu naţional, pentru trei zile.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a menţionat că 25 de oameni au murit, iar 73 sunt răniţi.

„Continuăm să luptăm pentru fiecare viață”, a ținut să precizeze președintele Ucrainei, exprimându-și condoleanțele față de rudele și prietenii victimelor.

CNN a prezentat bilanţul victimelor în urma exploziei, potrivit unei actualizări făcute de liderul de la Kiev pe canalul său oficial Telegram.

25 de persoane au fost ucise, inclusiv un copil;
73 de persoane au fost rănite, inclusiv 13 copii;
39 de persoane au fost salvate, dintre care 6 copii;
43 de persoane sunt încă date dispărute.

Astfel, greșeala unui recrut a costat scump, trei soldați ruși morți și 73 de răniți.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite