luni, 25 septembrie, 2023

Fostul preot Daniel Balaş aduce dovezi în sprijinul teoriei reîncarnării: „Dacă negi reîncarnarea, crezi într-un Dumnezeu extrem de nedrept!”

Fostul preot Daniel Balaș aduce dovezi în sprijinul teoriei reîncarnării. Acesta atrage atenția că a existat, la un moment dat, un capitol în Biblie despre Reîncarnare, iar eliminarea acestuia a fost ținută secretă de biserică.

Daniel Balaș este un tânăr preot din Arhiepiscopia Tomisului căruia i-a fost oprit dreptul de a mai ține slujbe ca urmare a reclamațiilor legate de faptul că este prea libertin în pildele pe care le oferea în mediul online. Fostul preot s-a răzvrătit asupra persoanelor înaintate în vârstă care alungă tineretul din biserici prin comentarii necuviincioase asupra ținutelor vestimentare pe care aceștia le poartă. Dar, și asupra colegilor care dau canoane mai ușoare pentru vârstnicii care vin cu „un ou, o brânzică” la preoți. Daniel Balaş aduce dovezi în sprijinul teoriei reîncarnării, și ne transmite că fără reîncarnare Dumnezeul în care credem ar fi unul nedrept.

Daniel Balaş aduce dovezi în sprijinul teoriei reîncarnării

Capitolul Reîncarnarea, despre care acesta susține că a fost eliminat din Biblie, ar fi vorbit despre cum cei care săvârșesc crime împotriva aproapelui se vor reîncarna pentru a-și ispăși pedeapsa în altă viață. Astfel că, ulterior, capitolul a fost eliminat în anul 533, la cererea împăraţilor Iustinian și Teodora care încercau din răsputeri să-și mențină poziția de venerabilitate în fața poporului, după ce au săvârșit nenumărate crime. Cei doi împăraţi au asasinat doi papi şi câţiva episcopi, fără a mai pune la socoteală şi preoţii. Teodora, până să ajungă împărăteasă, a practicat prostituţia și a omorât foarte multă lume.

Acesta a făcut numeroase clipuri prin care ne povestește cum reîncarnarea este un adevăr ținut secret de fețele bisericești care doresc să ne supunem unor reguli inventate de ei. El conisidera că Dumnezeul prezentat de biserică este unul răzbunător și aspru, pe când cel adevărat ne oferă posibilitatea de a ne reîncarna, și șansa de a ne apropia de cele sfinte.

Reîncarnarea nu este recunoscută de biserică și de cei prea îndoctrinați ca să o conștientizeze. Prea mulți oameni urmează sloganul „Crede şi nu cerceta”, conform opiniei lui Daniel Balaş.

Ce spune Biserica despre perioada în care ne aflăm pe pământ

Conform bisericii din zilele noastre, după ce murim, vom merge în iad sau în Rai, în funcție de faptele săvârșite în timpul vieții, lucru nedrept după părerea lui Daniel Balaş.

Fostul preot ne pune să facem un exercițiu de imaginație în care să luăm două persoane cu vieți foarte diferite. Uneia dintre ele, Gheorghiță, căruia Dumnezeu îi oferă condiții de viață privilegiate, cu părinți credincioși, care îl educă într-un spirit de credință și rugăciune astfel ca atunci când va crește mare să își dedice viața Domnului, ajungând preot. La sfârșitul vieții e înmormântat așa cum se cuvine, cu slujbe și pomeniri.

Celălalt, Vasilică, se naște într-o familie de hoți, cu o mamă prostituată. Acesta învață de mic că singura metodă de a fi acceptat este să devină unul de-al lor, să fure pentru a supravietui. La maturitate ajunge în închisoare unde moare singur.

Preotul se întreabă daca, în cazul în care cei doi ar muri și ar ajunge în același timp la Dumnezeu, aceștia ar trebui judecați făcând abstracție de privilegiile unuia și neajunsurile și frustrările celuilalt.

„Dacă negi reîncarnarea, crezi într-un Dumnezeu extrem de nedrept. Şi nu veniţi la mine că acel copil suferă din cauza păcatelor părintilor. E ca şi cum mă supără pe mine un băiat şi eu îl bat pe frate-su că e din aceeaşi familie”, spune Daniel Balaș.

Daniel Balaş aduce dovezi în sprijinul teoriei reîncarnării și transmite că nu Biserica este cea care va face judecată după moarte.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite