miercuri, 11 decembrie, 2024

Fructe în alăptare. Care dintre acestea trebuie consumate cu prudență?

În toate cărțile și articolele care vorbesc despre dieta unei tinere mămici, se pune accentul pe fructe permise în alăptare. Fructele sunt o sursă foarte sănătoasă de vitamine, oligoelemente, acizi organici și fibre alimentare. Așadar, în acest articol vom vorbi despre ce fructe pot fi consumate atunci când alăptați un nou-născut. Mai ales că există unele sfaturi pe care trebuie să le cunoașteți.

Deci, ce fructe este posibil să mănânce o mamă care alăptează și care ar trebui să fie tratate cu prudență? Prioritate trebuie acordată fructelor familiare, care sunt tipice pentru regiunea în care locuiți și care sunt utilizate în mod tradițional în alimentație.

Fructe în alăptare. Merele și perele în timpul sezonului de coacere

Merele sunt cele mai comune și mai accesibile fructe. Acestea conțin o cantitate considerabilă de fibre alimentare și sunt o sursă bună de vitamina C, fier și potasiu. Cel mai adesea tinerele mămici folosesc soiuri verzi de mere, de teamă că cele roșii au o alergenicitate mai mare. De fapt, nu există nicio diferență semnificativă în ceea ce privește potențialul alergen între aceste tipuri de de mere.

În timpul sarcinii și alăptării este mai bine să mâncați mere cu coajă, deoarece acestea sunt bogate în fibre alimentare, care sunt bune pentru digestie. Dacă după utilizarea merelor o mămică suferă de gaze excesive, le puteți supune unui tratament termic. În această formă, merele sunt la fel de gustoase, iar digestia lor se îmbunătățește simțitor.

Perele sunt al doilea cel mai popular fruct. Soiurile de pere coapte, suculente și fragede trebuie folosite în perioada de coacere. Caisele, prunele și piersicile au fibre delicate, un gust plăcut și conțin multe substanțe nutritive, inclusiv vitamina A și B12, potasiu, siliciu, cupru și mangan. Acestea pot fi utilizate fără probleme și în timpul sezonului de coacere.

Vitaminele conținute în fructe. La ce să fii atentă atunci când vrei să-ți iei doza de vitamine?

Prunele sunt bune atât în stare proaspătă, cât și pentru a face compoturi. În plus față de gustul lor minunat, au un ușor efect laxativ, ceea ce este util dacă mama este predispusă la constipație. Cireșile și vișinele sunt fructe de pădure delicioase, care deschid adesea „sezonul de fructe” la începutul sezonului cald și continuă să fie disponibile în a doua și a treia lună de vară.

Nu numai că sunt surse de vitamina C, fier și potasiu, dar sunt, de asemenea, bogate în flavonoide, antioxidanți care protejează organismul împotriva radicalilor liberi, ceea ce înseamnă că ajută la combaterea stresului oxidativ.

Fructele sudice, exotice precum mango, feijoa, smochine și altele trebuie evitate în timpul alăptării. Citricele, adică portocalele, mandarinele, lămâile și căpșunile sunt cunoscute ca având un potențial alergen ridicat. O femeie care alăptează ar trebui să fie foarte atentă la ce fructe să mănânce atunci când alăptează, îndeosebi dacă copilul a devenit brusc alergic.

În acest caz, este necesar să analizați cu atenție tipurile de fructe în alăptare și să excludeți produsele care ar putea provoca o reacție alergică. Același lucru este valabil și în cazul în care alergia este declanșată chiar de către mamă. De asemenea, lista de fructe ar trebui să excludă acelea necoapte care conțin fibre dietetice grosiere, care pot provoca creșterea gazelor în intestine sau scaune lichide.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite