Multe persoane sunt curioase să afle fructele și legumele care distrug celulele canceroase. De fapt, niciun aliment nu poate proteja complet oamenii de cancer. Termenul „alimente care luptă împotriva cancerului” se referă la cele care pot reduce riscul unei persoane de a dezvolta această afecțiune dacă le adaugă în dieta lor.
Expresia „un măr pe zi ține medicul la distanță” este de fapt destul de adevărată. Merele conțin polifenoli, care au proprietăți anticancerigene promițătoare. Polifenolii sunt compuși vegetali care pot preveni inflamațiile, bolile cardiovasculare și infecțiile. O serie de studii arată că polifenolii au proprietăți anticancerigene și antitumorale. Polifenolul din măr floretin, de exemplu, are proprietatea de a „inhiba semnificativ creșterea celulelor canceroase de sân, dar nu afectează celulele normale”.
Fructe și legume care distrug celulele canceroase. Substanțele care contribuie la prevenirea afecțiunii
Legumele precum broccoli, conopida și varza albă conțin sulforafan, un compus vegetal cu proprietăți anticancerigene. Sulforafanul a fost raportat ca fiind capabil să reducă creșterea celulelor canceroase și să declanșeze procesul de moarte celulară în cancerele colorectale.
În plus, atunci când este combinat cu genisteina, substanță compusă din boabele de soia, sulforafanul începe să inhibe dezvoltarea și dimensiunea tumorilor în cazul cancerului de sân. S-a constatat că betacarotenul joacă un rol vital în susținerea sistemului imunitar și poate preveni anumite tipuri de cancer.
Persoanele care consumă în mod regulat pește gras sau ulei de pește au cu 53% mai puține șanse de a se îmbolnăvi de cancer colorectal, spun cercetătorii. Datorită efectelor benefice ale acizilor grași omega-3, acestea inhibă procesele inflamatorii din organism. În plus, consumul de ulei de pește la o vârstă mai înaintată este asociat cu un risc semnificativ mai mic de cancer de prostată.
Alimente care trebuie incluse în regim atunci când vrei să reduci probabilitatea apariției cancerului
Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului, toate nucile au proprietăți anticancerigene, iar nucile au cel mai semnificativ efect anticancerigen. Nucile conțin o substanță numită pedunculagină, pe care organismul o transformă în uroliți. Urolitinele sunt compuși care se pot lega de receptorii de estrogen și pot preveni apariția cancerului de sân.
Fasolea, mazărea și lintea au un conținut ridicat de fibre, ceea ce face mai puțin probabil să faci cancer de colon. Există, de asemenea, dovezi că femeile a căror dietă zilnică este suficient de bogată în fibre au cu 20% mai puține șanse de a face cancer de sân.
Cercetătorii au concluzionat că consumul de cafea reduce riscul de ciroză cu 25%. Analiza statistică a mai arătat că consumul de cafea reduce riscul de cancer la ficat cu 40%. Astfel, cu cât o persoană consumă mai multă cafea, cu atât mai tare este protejat organul.
Potrivit datelor publicate de Institutul Național American de Cancer din Washington, sucul de roșii face parte din grupul de fructe și legume care distrug celulele canceroase. Pasta de tomate și alte produse din roșii gătite sunt foarte eficiente care reduc semnificativ probabilitatea apariției cancerului de prostată. Oamenii de știință cred că meritul principal pentru acest lucru aparține puternicului antioxidant din roșii, licopenului. Acesta reduce cantitatea de radicali de oxigen care deteriorează materialul genetic din celule și contribuie astfel la dezvoltarea cancerului.