duminică, 3 martie, 2024

Gigi Becali, plângând în hotote la Muntele Athos – VIDEO

Gigi Becali a fost surprins plângând în timp ce participa la o slujbă de înmormântare la Muntele Athos. Imaginile au fost publicate pe o rețea de socializare.

Gigi Becali, alături de arbitrul Alexandru Tudor, a participat la înmormântarea părintelui Iulian Prodromitul de la muntele Athos.

Gigi Becali plânge la înmormântarea lui Iulian Prodromitul de la Muntele Athos

Iulian Prodromitul a murit zilele trecute la vârsta de 97 de ani. Acesta era apropriat de omul de afaceri care nu s-a mai putut stăpâni și a început să plângă la înmormântarea de la Muntele Athos. Gigi Becali a fost, de-a lungul anilor, unul dintre cei mai mari contribuabili a-i mânăstirilor românești de pe Sfântul Munte. Omul de afaceri a ținut morțiș să fie prezent la înmormântare unde, alături de Alexandru Tudor, a ajutat la cărarea sicriului în care era așezat duhovnicul.

De altfel, slujba de înmormântare a fost una impresionantă, fiind prezenți zeci de preoți și călugări, dar și persoane care l-au cunoscut pe Iulian Prodromitul de la Muntele Athos. Gigi Becali a ținut giulgiul în care era înfăşurat duhovnicul, fiind printre primii care au aruncat cu pământ în mormântul acestuia.

Gigi Becali, avere impresionantă

Omul de afaceri ține constant primele pagini ale ziarelor de sport, dar și de scandal. Gigi Becali are o avere impresionantă obținută imediat după căderea comunismului. Omul de afaceri care, printre altele este și finanțatorul FCSB-ului a dezvăluit recent cum și-a făcut averea. Acesta le-a explicat jurnaliștilor faptul că tatăl său făcea foarte mulți bani din comerțul cu animale, în special cu oi. La revoluția din 89, omul de afaceri a scos 13 milioane de lei din bancă, iar 1 milion l-a dat la construcția unei biserici. Ulterior, încet, încet, s-a dezvoltat financiar ajungând să aibă o avere estimată, de unele persoane, de câteva miliarde de euro:

La Revoluție, de fapt în anul următor, în 1990, am făcut prima biserică. Am scos de la Bancorex 13 milioane de lei, bani foarte mulți la acea vreme. Aveam un Mercedes alb și voiam să mă dau mare în fața prietenilor lui tata.

Am moștenit curajul de la tata, nu mi-e frică de nimic. Vecinii spuneau atunci că se va alege praful de munca mea. Eram vagabond, recunosc, dar nu mai vreau să vorbesc despre asta.

(…) Parcă atât de mult l-am iubit pe tata, că nu voiam să fiu mai tare ca el. Trebuia să dea 75 de mii de lei să intru la Drept. El voia să aibă un singur ochi, numai să fac facultate eu.

Ce înseamnă să fii derbedeu? Înseamnă toate păcatele pe care le-am făcut, eram și necăsătorit, dar nu mai are rost să vorbesc eu acum despre acel trecut.

Aveam 32 de ani, derbedeu, toate păcatele le-am făcut și atunci am spus să mă dau mare. (…) Nici nu visau că poate un om să aibă atâția bani. Din 13 milioane am dat 1 milion de lei pentru prima biserică. Le-am închis gura atunci. Eu, derbedeul, care distrugeam munca lui Tase de 50 de ani. Le-am închis gura din acel moment și mi-am câștigat respectul…” a explicat Gigi Becali.

Așadar, sunt imagini rare cu Gigi Becali plângând la Muntele Athos la înmormântarea părintelui Iulian Prodromitul care a murit la vârsta de 97 de ani, fiind unul dintre cei mai vechi duhovnici români de la Sfântul Munte.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite