Gluma cu greva profesorilor se îngroașă! Premierul „Facebook“ Ciucă le cere să renunțe la protest

Gluma cu greva profesorilor se îngroașă! Ceea ce părea la un început doar o nouă încercare de sensibilizare a clasei politice legat de salariile mici din învățământ și de condițiile în care sunt obligați să lucreze profesorii pare să arunce în aer toată clasa politică din România. În ceasul al doisprezecelea, coaliția de guvernare tot nu pare a fi înțeles că de această dată cuțitul a ajuns la os și profesorii nu mai acceptă să li se arunce niște firimituri și să fie tratați ca iște asistați social. În tot acest scandal, premierul Nicolae Ciucă a reacționat pe Facebook și le-a cerut cadrelor didactice să renunțe la protest.

Gluma cu greva profesorilor se îngroașă: Poate renunță cadrele didactice…

Liderii sindicatelor din învățământ au reușit să mobilizeze o mare parte dintre profesorii din țară și să arate Guvernului că ceea ce părea o simplă „alintare“ este de fapt ceva foarte serios. Cadrele didactice s-au săturat să fie duse cu zăhărelul și par decise să meargă până la înghețarea anului școlar dacă nu le vor fi îndeplinite doleanțele.

Întreaga tensiune creată în țară de greva cadrelor didactice pare a-l lăsa rece pe premierul cu 4 stele Nicolae Ciucă. În loc să meargă la negocieri cu liderii de sindicat și să rezolve această problemă care poate afecta toți copiii din România, „Ciucă al nostru“ s-a gândit să scrie câteva fraze, de parcă le-ar fi scris el, pe Facebook! Adică, tu, ditamai premierul atâta poți? Să le transmiți profesorilor întâi că empatizezi cu ei, pentru ca, la final, pe un ton dojenitor, să le transmiți că trebuie să renunțe la protest pentru că nu este momentul acum! Cât tupeu să ai să faci așa ceva? Cam cât de mare să fie doza de nesimțire?!

Guvernul stă pe o mare bombă cu ceas!

Nu este momentul acum?! De ce? Pentru că tu și toți politrucii vreți să faceți schimbarea de roluri cu PSD? Pentru că vă stă capul la împărțitul ciolanului? Pentru că puțin vă pasă de faptul că toți copiii din această țară pot pierde un an din viață, pentru că așa vreți voi?!

În ,,România educată” a lui Klaus Iohannis, profesorii tot trag semnale de alarmă că lucrurile nu sunt chiar în regulă de câteva luni. Au făcut petiții, au mers cu jalba în proțap pe la miniștri, însă nimeni nu i-a luat în serios. Nici acum nu pare că vreun lider politic al Coaliției de guvernare chiar crede că anul școlar poate fi înghețat. Și dacă acest lucru se întâmplă, pierd copiii dumneavoastră, pierdeți dumneavoastră, nu politicienii! Ei își văd în continuare de-ale lor, de împărțitul funcțiilor și a combinațiilor care să le aducă și mai mulți bani!

Înghețarea anului școlar poate genera nu doar o mare problemă socială, dar și economică și, mai ales politică. În inconștiența lor, membrii Guvernului Ciucă nu realizează că în percepția publică principala răspundere pentru greva profesorilor revine partidului care are premierul. Da, „Ciucă al vostru“ și toți cei din jurul lui habar nu au că ar putea deconta totul la alegerile de anul viitor. Mai mult, Marcel Ciolacu a simțit cam cât de groasă e treabă și a transmis că nu prea ar mai vrea acum să se facă rotativa până când problema dascălilor nu va fi rezolvată.

Gluma cu greva profesorilor se îngroașă și pare a fi departe de a fi rezolvată, iar liderii Coaliției de guvernare ar face bine să se trezească și să realizeze că au în mână un mare cartof fierbinte care e pe cale să explodeze!

Pe aceeași temă

Cele mai citite