sâmbătă, 13 iulie, 2024

Greşeala care îţi poate creşte factura la curent chiar de Paşte! Hidroelectrica a făcut anunțul

Hidroelectrica a spus care este greşeala care îţi poate creşte factura la curent chiar de Paşte. Compania a comunicat intervalul în care românii pot furniza indexul în aprilie 2024. Dacă nu fac acest lucru la timp, există riscul să plătească mai mult din cauza estimărilor de consum.

Greşeala care îţi poate creşte factura la curent chiar de Paşte

Reprezentanții celei mai mari companii de energie a statului au informat că citirea și transmiterea indexului Hidroelectrica pentru luna aprilie 2024 se desfășoară într-un interval bine stabilit. Pentru cei interesați, transmiterea indexului autocitit este gratuită și se poate realiza la numărul de telefon 0800.800.359.

În luna aprilie, perioada pentru citirea indexului la Hidroelectrica rămâne aceeași ca în martie, adică între 24 și 28 aprilie 2024, acoperind cinci zile consecutive începând de azi.
În luna februarie, Hidroelectrica a modificat perioada de citire a indexului. Astfel, indexul autocitit poate fi transmis în intervalul specificat al lunii curente, apelând gratuit numărul de telefon 0800.800.359. Pentru informații suplimentare, puteți contacta serviciul Call Center la numărul de telefon 021.9834.

În urmă cu câteva zile, Hidroelectrica a început să emită facturile pentru luna martie 2024. În prezent, compania Hidroelectrica are aproape 600.000 de clienți. Compania de stat Hidroelectrica, lider în producția de energie din România, a propus ca toți acționarii să primească 100% din profitul net obținut în 2023, adică suma de 6,3 miliarde lei.

„Hidroelectrica propune acţionarilor repartizarea a 100% din profitul net realizat pe parcursul anului 2023, conform prevederilor legale şi a politicii companiei. Propunerea vine în contextul unei performanţe financiare remarcabile şi a unei creşteri semnificative a profitabilităţii. Reamintim că profitul net înregistrat în anul precedent a fost de 6,3 miliarde lei, iar performanţa financiară a fost dublată de realizarea uneia dintre celei mai de mai de succes listări din lume în 2023”, au transmis reprezentanții companiei.

Compania furnizează servicii tehnologice pentru Sistemul Energetic Naţional

Decizia de aprobare a repartizării profitului net din exercițiul financiar al anului 2023 va fi supusă votului în cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA) în ședința programată pentru data de 29 aprilie 2024, în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv Ordonanța Guvernului nr. 64/2001 și ulterioarele modificări și completări. Conform propunerii, valoarea totală a dividendului brut este de 6.292.900.952 lei, iar valoarea dividendului brut per acțiune este de 13,99 lei.

„Propunerea de dividend reflectă angajamentul de performanţă asumat de noua echipă de la conducerea companiei în faţă acţionarilor. Faptul că reuşim să repartizăm integral profitul realizat în anul 2023, în condiţiile în care ne continuăm fără dificultăţi proiectele de investiţii şi programele de modernizare şi mentenanţă este o dovadă clară a stabilităţii financiare a Hidroelectrica, precum şi a perspectivelor extrem de bune pentru viitor.

Ne-am propus creşterea valorii companiei, precum şi transparenţă şi onestitate în relaţia cu investitorii. Accelerarea investiţiilor în modernizări şi proiecte noi rămâne în continuare prioritatea noastră zero”, a declarat Karoly Borbely, CEO al Hidroelectrica.

Hidroelectrica este liderul în producția de energie verde din România și joacă un rol vital în furnizarea serviciilor tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Având o importanță strategică cu repercusiuni asupra securității naționale, compania operează 187 de centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și deține, în plus, un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

De asemenea, Hidroelectrica are o cotă de piață de 13,09% în sectorul de furnizare de energie. Compania de stat Hidroelectrica a atins o valoare de piață de peste 12 miliarde de euro. Astfel, netransmiterea indexului în intervalul anunțat este greşeala care îţi poate creşte factura la curent chiar de Paşte.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.