luni, 4 decembrie, 2023

Guvernul vrea să elimine plățile cash! Scopul e limitarea libertății și a autonomiei!

Guvernul vrea să elimine plățile cash încet, încet, iar pentru asta a introdus mai întâi plafonul de 1.000 de lei la plata între persoane juridice, dar și fizice. Adică plățile în numerar se vor mai putea face doar în limita a 1.000 de lei, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei / zi. Pentru restul trebuie să ai card sau tranzacții bancare.

Vrăjeala lansată de Guvern pentru această decizie a fost aceea că astfel se vor elimina plățile la negru. Deși nu vor să recunoască, e clar că scopul este limitarea libertății și a autonomiei populației, dar umflarea conturilor doldora ale băncilor.

Guvernul vrea să elimine plățile cash!

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a confirmat că Guvernul vrea să reducă treptat plățile cash, motivul invocat fiind acele că aceste plăți sunt sursa plăților la negru. Și ca trecerea să nu se resimtă prea repede, Boloș a propus ca plafonul să fie redus gradual de la 1 ianuarie 2024, la 5.000 de lei şi de la 1 ianuarie 2025 la 2.500 de lei.

Marcel Boloș vrea să credem că astfel va dispărea evaziunea fiscală şi toate mecanismele prin care se face evaziunea fiscală.

Primul efect al limitării plăților cash va fi creșterea comisioanelor la bănci.

Ar fi o prostie să spui că reduci evaziunea fiscală atâta timp cât reducerea plăților cash a început în România în 1996… Să vii să spui acum că așa scapi de evaziune fiscală este o mare tâmpenie.

Pe timpul guvernului Ponta s-a făcut ultima reducere a plăților cash la plafonul de 10.000 de lei. Așa și? Evaziunea a crescut, băncile au încasat și mai multe comisioane și au crescut profiturile.

Unde mai pui că încă sunt mulți români care habar nu au să facă plăți bancare sau care nu știu să folosească un card. Ce facem cu ei?! Îi omorăm, domnu’ Boloș?

Se dorește limitarea libertății și a autonomiei

În fapt, guvernanții vor să mai limiteze din libertăți, măsura neavând nicio legătură cu evaziunea fiscală ci cu controlul. De fapt ei vor să controleze populația. Asta pentru că dispariția banilor cash va duce, inevitabil, la limitarea libertății și a autonomiei.

Și asta nu a inventat-o Boloș. Nu! Asta este la nivel mondial deoarece este multă lume spălată pe creier care crede toată propaganda făcută în favoarea plăților cu cardul. Că e mai comod, că e un mijloc modern de plată… Normal, că e mai comod să controlezi niște tranzacții bancare decât să vezi și cum cheltuie fiecare.

Poate părea o teorie a conspirației, dar prin intermediul plăților cu cardul orice vrei să faci, toate cheltuielile, sunt urmărite. Vă întrebați cine ar vrea să știe pe ce vă cheltuiți dumneavoastră banii? Autoritățile vor să știe! Să vadă ce cumpărați, cât cheltuiți și ce ar trebui făcut pentru a vă putea controla.

Acest personaj numit Boloș are un tupeu fantastic! El vine și ne spune că este un disconfort reducerea plăților cash, dar avem nevoie de disciplina aceasta pentru că este o perioadă complicată pentru ţara noastră. Deci tot noi trebuie să fim disciplinați?! Nu ei, care au cheltuit până au ajuns dincolo de fundul sacului și au impus acum groază de măsuri de austeritate care afectează populația?

Guvernul vrea să elimine plățile cash, iar scopul nedeclarat este limitarea libertății și a autonomiei populației.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.