vineri, 19 iulie, 2024

Idei pentru locuințele moderne: ce piese de mobila bucatarie să alegi?

Oamenii petrec mult timp în bucătărie, considerată inima casei. În bucătărie se pregătesc micul dejun și mesele de peste zi, se face sau se savurează cafeaua cea de toate diminețile. Mobila bucatarie este, așadar, unul dintre elementele cele mai importante din această încăpere, facilitând desfășurarea activităților și o bună organizare a spațiului.

În locuințele moderne, mobila bucatarie este constituită din piese care aduc un plus de eleganță, dar și de funcționalitate. Descoperă din acest articol cum să faci cele mai bune alegeri pentru a dota și utila spațiul din bucătărie, astfel încât să fie o oază de bun gust!

La ce să acorzi atenție când alegi mobila bucatarie?

Pentru a alege mobila de bucatarie potrivită, este necesar să ții cont de mai mulți factori. În primul rând, funcționalitatea este foarte importantă în orice bucătărie, acesta fiind un spațiu în care se petrec multe activități zilnice și în care este nevoie de o foarte bună organizare, pentru a ajunge la produsele și uneltele necesare și a face ca munca să fie cât mai eficientă.

Din acest motiv, sunt necesare spațiile de depozitare corespunzătoare nevoilor întregii familii și să ai la îndemână electrocasnicele, ingredientele și ustensilele.

Nu trebuie uitat nici designul bucătăriei, care trebuie să se integreze armonios cu restul locuinței și să reflecte preferințele, stilul de viață și personalitatea membrilor familiei.

Alege culori care să completeze estetica generală a locuinței, cum sunt cele neutre, dar nu vei da greș nici cu nuanțele îndrăznețe, dacă știi să le echilibrezi cu restul pieselor din bucătărie.

În funcție de dimensiunea și de spațiul disponibil, îți vei selecta piesele de mobilier potrivite, evitând aglomerarea și maximizând utilitatea fiecărui centimetru pătrat. Dacă ai electrocasnice încorporabile, asigură-te că mobila de bucătărie este compatibilă cu ele, verificând dimensiunile exacte și accesul la acestea, astfel încât să le poți folosi cu ușurință.

Piese de mobila bucatarie pentru o locuință modernă

Sunt câteva piese de mobilier care sunt la mare căutare în ziua de astăzi pentru o locuință modernă și confortabilă. Descoperă în continuare câteva dintre acestea!

Seturi de mobilier în nuanțe neutre

Seturile de mobilier în nuanțe neutre sunt considerate un must-have. Faptul că se potrivesc cu aproape orice altă culoare reprezintă un avantaj important în decorarea caselor și apartamentelor.

Alb, gri, bej, crem, maro sunt nuanțe care dau impresia de modern, sofisticat, adăugând căldură și oferind un mediu confortabil. Culorile deschise fac și ca o bucătărie mică să pară mai mare și mai aerisită. Totodată, reflectă mai bine lumina decât culorile închise, făcând ca bucătăria să fie mai luminoasă și mai primitoare.

Mobilier wenge

Și culorile închise reprezintă o alegere modernă în anumite bucătării. Seturile de mobilier wenge sunt considerate sofisticate și elegante, aducând în bucătărie un aer luxos și bine definit.

Mobilierul în culori închise adaugă profunzime și contrast cu alte elemente, cum ar fi pereții albi sau accesoriile metalice. În plus, culorile închise se potrivesc foarte bine cu o varietate de stiluri de design, de la minimalist la industrial, de la modern la clasic.

Scaune de bar reglabile

O mobila bucatarie cu scaune de bar reglabile reprezintă o atracție deosebită. Scaunele permit ajustarea înălțimii pentru a se potrivi perfect cu insulele de bucătărie sau mesele de bar.

Fie că alegi scaune cu spătar sau fără, din piele ecologică sau cu șezut dintr-un plastic de calitate superioară, vei adăuga spațiului un plus de confort și un aspect contemporan.

Rastele pentru vinuri

Un rastel pentru vinuri este o piesă cu o estetică rafinată. Un produs bun este realizat din cherestea de fag, spre exemplu. Dimensiunile unui rastel de acest tip pot fi de 84 cm lungime, 48 cm lățime, și de până în 100 de cm înălțime,  oferind un spațiu generos pentru depozitarea sticlelor de vin.

Alege un rastel pentru bucătăria ta, atât pentru a-ți păstra vinurile în condiții optime, cât și pentru a crea o atmosferă primitoare și sofisticată.

Dulapuri cu sticlă sablată

Un astfel de dulap (sau soldat) este o atracție în bucătărie, dar și o soluție inteligentă pentru depozitarea vaselor și accesoriilor specifice. Sticla sablată maschează conținutul dulapului și creează un look contemporan, îmbinând stilul cu funcționalitatea.

Comandă acum, de pe Elvila.ro, mobila bucatarie pentru un spațiu modern și funcțional!

Pe Elvila.ro sunt disponibile numeroase seturi de mobila bucatarie: Siena, Latina, Genova, Yana, Rimini etc. Seturile sunt de diverse dimensiuni și în diverse nuanțe, pentru a se integra perfect în orice bucătărie, indiferent de stil sau de spațiul disponibil.

Corpurile sunt cu una sau două uși, iar unele au și sertare. Pe lângă aceste seturi, pentru dotarea unei bucătării moderne mai poți găsi și: mese pliabile, corpuri suspendate pentru hote, rastele pentru vinuri, scaune de bar sau clasice, banchete de bucătărie, mese extensibile și multe alte piese de calitate superioară.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.