marți, 8 octombrie, 2024

În cât timp te trezești după anestezie generală. Ce senzații are pacientul după intervenția chirurgicală?

Tot mai multe persoane care urmează să aibă o intervenție chirurgicală se întreabă în cât timp te trezești după anestezie generală. Astfel, este bine să știți că după ce vă treziți, este posibil să vă simțiți puțin „off”, ca și cum nu ați fi destul de treaz sau ușor dezorientat. De asemenea, este posibil să apară greață și vărsături. Medicul dumneavoastră vă va da medicamente pentru a ajuta la ameliorarea acestor simptome.

Anestezia nu este de temut. Dacă adormiți și vă treziți sub supravegherea unui anestezist cu experiență, nu aveți niciun motiv de îngrijorare. Pentru operațiile mai lungi, anestezia generală se administrează cu anestezicul inhalator sevofluran. Atunci când inhalarea acestui gaz anestezic este întreruptă, pacienții se trezesc într-o stare de conștiință clară după doar 10 minute.

În cât timp te trezești după anestezie generală. Cum se simte pacientul după finalizarea operației?

De cele mai multe ori, după 3 zile, medicamentele anestezice vor fi eliminate aproape complet sau complet din corpul dumneavoastră. Aproape toate medicamentele au un efect negativ asupra organismului nostru.

La aproximativ 10 minute după terminarea anesteziei, pacientul se trezește cu succes. Ulterior, acesta are o stare asemănătoare unei intoxicații ușoare. De asemenea, somnolența poate persista timp de până la o jumătate de oră. Aceasta trece rapid și este ușor de tolerat de către marea majoritate a pacienților.

După operație, medicii recomandă insistent repaus la pat timp de 24 de ore. În primele două ore, nu numai că trebuie să dormi, dar nu trebuie să bei apă sau să mănânci ceva. Efectele anestezicului vor dispărea în momentul în care pacientul va părăsi sala de operație. Nu veți avea halucinații îngrozitoare sau dureri insuportabile atunci când ieșiți din anestezie. Vă veți trezi ușor, ca după un somn normal, iar recuperarea completă după anestezia generală va dura până la o oră.

În medie, în funcție de tipul de anestezic utilizat, o doză de anestezic asigură până la 20 de minute de inconștiență. În cazul în care anestezia trebuie prelungită, din cauza unei operații, anestezicul este adăugat în mod regulat într-o venă pentru a menține o stare de somn indusă medical.

Reacții adverse și complicații frecvente după anestezie. Cum să potolești efectele adverse

După terminarea anesteziei generale, este posibil să simțiți durere în zona operației. Dacă simțiți încă dureri când ajungeți în sala de recuperare, vă rugăm să informați personalul medical, vi se vor administra medicamente anestezice.

Greața este un efect secundar foarte frecvent al anesteziei, apărând în aproximativ în 30% din cazuri. Greața este mai frecventă în cazul anesteziei generale decât în cazul anesteziei regionale. Aceste sfaturi sunt extrem de eficiente pentru a reduce riscul de greață.

Evitați să fiți activ în primele câteva ore după operație, cum ar fi să vă ridicați și să vă ridicați din pat. Pentru a reuși să stopați senzația de greață încercați să evitați apa și mâncarea imediat după operație. De asemenea, respirația profundă și cea lentă poate ajuta la ameliorarea stării de greață.

Din moment ce știi în cât timp te trezești după anestezie generală este bine să fii informat și despre senzațiile simțite imediat după trecerea efectului. Disconfortul, uscăciunea gurii și durerea care vă deranjează atunci când vorbiți sau înghițiți sunt resimțite timp de câteva ore după operație

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite