joi, 23 mai, 2024

Incendiu la un spital din Cluj. A fost activat planul roșu de intervenție. Zeci de persoane au fost evacuate – VIDEO

Pompierii de la Detașamentele 1 și 2 din Cluj Napoca au intervenit noaptea trecută la un incendiu produs la un spital privat. A fost activat planul roșu.

Incendiul a pornit la ora 22.44, iar planul roșu a fost activat la ora 22:50.

Incendiu la un spital privat din Cluj Napoca

Din totalul de 29 de pacienți evacuați, 20 au fost transferați la alte unități spitalicești de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să ajungă la propriul domiciliu.

O comisie va stabili cauza probabilă a incendiului.

”Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit în această noapte la un incendiu care a afectat un spital privat situat pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca. Apelul de urgență a venit în jurul orei 22:32, iar incendiul s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului. Imobilul a fost inundat cu fum, astfel că am declanșat planul roșu de intervenție începând cu ora 22:44.

Echipajele noastre au lichidat rapid incendiul care se manifesta cu flacără deschisă într-o zonă de garaj, cu posibilitate de propagare la etajele superioare. Concomitent cu acțiunile de stingere, pompierii au evacuat 12 pacienți, dintre care 2 erau internați la secția ATI. Restul pacienților s-au autoevacuat cu ajutorul personalului medical. În total au fost evacuați toți cei 29 de pacienți. Dintre aceștia, 20 au fost transportați la unitățile spitalicești din Cluj-Napoca de către ambulanțele SMURD și SAJ. Ceilalți 9 au optat să meargă la propriul domiciliu.

În cele din urmă, planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25. La misiune au luat parte patru autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, alături de 4 ambulanțe SMURD și 7 de la Serviciul Județean de Ambulanță. O comisie va stabili cauza probabilă a incendiului în perioada următoare”, transmite ISU.

Ce spun reprezentanții spitalului

Reprezentanții spitalului din Cluj au avut o primă reacție după ce un incendiu a izbucnit la unitatea medicală.

”În cursul serii de joi, în zona de deșeuri a spitalului nostru Humanitas din Cluj-Napoca a izbucnit un incendiu, iar fumul a pătruns și în spital.

Senzorii s-au declanșat și am decis imediat evacuarea tuturor pacienților și a personalului medical, focul fiind complet stins într-un timp foarte scurt.

În acest moment, pacienții sunt în afara oricărui pericol, fiind transferați la alte unități medicale cu ajutorul serviciului local de ambulanță.

Cauzele incendiului nu sunt cunoscute în acest moment, dar le vom investiga cu ajutorul specialiștilor si vom reveni cu informații în acest sens.

Mulțumim echipajului de intervenție al ISU Cluj, serviciului local de ambulanță și Poliției Române pentru intervenția rapidă și gestionarea eficientă a situației. De asemenea, le mulțumim din inimă colegilor din Spitalul Clinic Județean de Urgență, celor din Spitalul Municipal Cluj-Napoca și celor din Spitalul Clinic Militar de Urgență care au preluat pacienții noștri.

Ne cerem scuze pacienților și familiilor acestora pentru situația neplăcută prin care au trecut și rămânem alături de ei pentru a le oferi tot sprijinul necesar”, este comunicatul transmis de reprezentanții spitalului.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite