Înțepături în cap dreapta. Cum poate fi calmat disconfortul?

De cele mai multe ori, senzația de înțepături în cap în partea dreaptă apar brusc. Cu toate acestea, este posibil ca o durere înjunghiată în cap să nu indice nicio boală nervoasă. De obicei, aceasta este localizată în următoarele zone, orbite, zona temporală și zona parietală.

Boala se exprimă ca o serie de puncții scurte. Acestea nu durează mai mult de 5 secunde. Este demn de remarcat faptul că durerea înjunghiată în cap nu este însoțită de alte simptome conexe. În aproape jumătate din cazuri, apare la pacienții care sunt predispuși la migrene. O durere înțepătoare în cap pe partea dreaptă este unul dintre primele semne ale unui nerv inflamat sau ciupit. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, un simptom al altor probleme periculoase legate de boli ORL, leziuni sau boli vasculare.

Înțepături în cap dreapta. Din ce cauză apare această problemă de sănătate

În afară de traumatisme, o serie de alți factori pot provoca apariția afecțiunii. Principalele cauze ale durerii includ regimul perturbat al zilei. Lipsa odihnei de noapte și mese neregulate. O astfel de senzație apare și din cauza suprasolicitării. Mulți pacienți se luptă cu această problemă din cauza unor obiceiuri proaste.

Înțepăturile sunt provocate uneori de modificări ale condițiilor meteorologice sau ale presiunii atmosferice. Un astfel de disconfort apare și la persoanele care petrec prea mult timp la calculator sau suferă de boli infecțioase. Creșterea bruscă a tensiunii arteriale poate provoca, de asemenea, manifestarea durerii.

Printre cauzele care provoacă accentuarea disconfortului se numără leziuni, contuzii ale creierului. Este demn de remarcat faptul că nu există date exacte cu privire la natura durerii de înjunghiere în cap și la cauzele acesteia. Cu toate acestea, se știe că mai mulți factori pot afecta simultan mecanismul de formare a acesteia.

La ce medic să te adresezi pentru ajutor. Tratamentul durerii de cap la domiciliu

În cazul în care atacurile de cefalee înjunghiată devin mai frecvente, este necesar să mergeți la un consult cu un neurolog. Acesta poate trimite pacientul la o examinare care să ajute la confirmarea diagnosticului.

De obicei, nu este foarte dureros să ai o durere înjunghiată în cap. Acestea sunt de scurtă durată și, în majoritatea cazurilor, nu necesită un tratament serios. Există câteva sugestii de lucruri pe care le puteți face acasă. Printre acestea se numără compresele. Aplicați comprese cu ulei esențial de mușețel, mentă, lavandă sau lămâie pe locul durerii. De asemenea, de mare ajutor sunt și băile parfumate. Uleiul de portocale, geraniu și mentă poate fi adăugat în baie pentru a calma simptomele.

În cazul în care senzația de înțepături în cap în dreapta se manifestă și mai apăsător trebuie de băut un ceai tare cu miere și lămâie sau o lingură de sirop de ridiche. Are un efect relaxant și liniștitor. Este bine să înțelegi că lipsa de odihnă adecvată și efortul constant contribuie la pierderea tonusului vascular, ceea ce determină deteriorarea fluxului sanguin din creier. Acesta este motivul pentru senzația de furnicături, care se simte ca un ac în cap. În acest caz, disconfortul poate fi rezolvat prin simpla odihnă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite