Ioana Ginghină a vorbit deschis despre toate dramele din viața ei și a recunoscut că are o dependență. Vedetă nu s-a ferit să le spună fanilor și unele detalii mai puţin cunoscut din viața ei.
Din fericire nu este o dependență de droguri, sau alte viciii ce ar dăuna în mod grav sănătății. Fanii au răsuflat ușurați, iar unii dintre aceștia au recunoscut că și ei se află în aceeași situație cu a vedetei.
Ioana Ginghină a recunoscut că are o dependență
Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, Ioana Ginghină, a recunoscut fanilor că are o dependență în ceea ce privește… telefonul mobil. Vedeta le-a mărturisit faptul că, mereu când trece printr-o cumpănă a vieții, se refugiază în telefonul ei mobil. Ioana Ginghină le-a mai explicat fanilor că dependența de telefon este dăunătoare și că simte acest lucru pentru că ”și-a prăjit creierul”.
„Am o dependență… de telefonul meu. Când mă simt nefericită, neîmplinită, copleșită, deprimată, plictisită, apelez la dependența mea pentru a evada. Anul trecut, am simțit aceste emoții tot timpul. M-am gândit că nu e mare lucru. Adică, nu e că alcoolul, nicotina sau drogurile, așa că nu e chiar așa de rău, nu? Doar că m-am înșelat. A fost și este dăunător. Cred că mi-am prăjit creierul.”, a scris Ioana Ginghină, pe blogul său personal.
Cât petrece, Ioana Ghinghină, cu telefonul
Ioana Ghinghină le-a dezvăluit fanilor că, cu toate că dependența de telefon nu este incă asociată vreunei tulburări psihiatrice, dovezile recente ar putea să încadreze această adicție la o boală. Vedetă a făcut un calcul și și-a dat seama că telefonul poate scădea materia cenușie a creierului și că în ultima perioadă are o medie de 9 ore pe zi petrecute alături de device:
” Dependența de telefonul mobil nu este recunoscută ca o tulburare psihiatrică reală, dar există un număr tot mai mare de dovezi care susțin această nouă dependență. Utilizarea obsesivă a smartphone-urilor poate provoca tulburări de somn, putere de concentrare scăzută, anxietate, pierderea relațiilor, performanțe slabe la școală/la muncă, printre altele. Cercetările au arătat că utilizarea în exces a telefonului poate scădea materia cenușie care este legată de o creștere a numărului de sinucideri. Îmi e și rușine să recunosc că am făcut o medie de peste 9 ore pe zi pe telefon săptămâna trecută. NOUĂ ORE!”, a mai scris actrița.
Este dependența de telefon o adicție?
Dependența de telefon este utilizarea obsesivă a unui smartphone. Dependența comportamentală este adesea numită „nomofobie” sau teamă de a nu avea un dispozitiv mobil. Există peste 3,8 miliarde de utilizatori de smartphone-uri în lume. Cercetările publicate de Virgin Mobile au descoperit că acele miliarde de utilizatori de smartphone-uri primesc cu 427% mai multe mesaje și notificări decât au primit acum un deceniu. De asemenea, trimit cu 278% mai multe texte.
Creșterea utilizării telefonului pare o necesitate firească pentru viața modernă, cu toate acestea, poate provoca, de asemenea, îngrijorare și consecințe negative. Utilizarea intensă a acestor dispozitive îi face pe consumatori să pună la îndoială obiceiurile lor celulare. Potrivit Google Trends, din 2004 căutările pentru „dependență de telefon mobil” au crescut, conform addictioncenter.com.
Dependența de telefon poate duce la:
- Deficitul de somn
- Concentrație mai mică
- Blocuri de creativitate
- ADD agravat
- Anxietate
- Cogniție redusă
- Stres
- Singurătate
- Insecuritate
- Relații deteriorate
- Note slabe
- Tulburări psihologice
Ioana Ginghină a recunoscut dependența ei față de telefon ceea ce înseamnă un pas în față spre o ameliorare a situației. Este foarte important ca să nu facem excese de orice fel.