sâmbătă, 12 octombrie, 2024

Locul mistic din România ținut confidențial de Ceaușescu. Bogații vin aici pentru a întineri

Locul mistic din România unde se găsește cea mai pură apă din lume a fost păstrat în secret de Nicolae Ceaușescu, cu gândul că doar familia sa va avea privilegiul de a o savura. Astăzi, însă, acest sanctuar numit „Izvorul Nemuririi” poate fi explorat de oricine, de la vedete la milionari, toți fiind atrași de promisiunea de a regăsi tinerețea în apele sale.

Locul mistic din România cu proprietăți unice în lume

Nicolae Ceaușescu a auzit pentru prima dată despre proprietățile miraculoase ale acestei apei de la localnici, astfel că a trimis imediat experți de la Hidroelectrica pentru a analiza apa din Cascada 7 Izvoare, situată în Munții Bucegi, între Lacul Bolboci și Lacul Scropoasa, pe Valea Ialomiței. Rezultatele acestor analize au confirmat că apa era neobișnuit de pură, fără bacterii, azotați sau azotiți, transformând acest loc într-un paradis al apei.

Pe lângă puritatea sa excepțională, apa din izvor are o origine misterioasă, curgând dintr-o grotă ce ascunde un lac subteran imens, care niciodată nu s-a uscat. Această combinație de factori a adus notorietate Izvorului Nemuririi, iar Ceaușescu a hotărât să-și țină secretul, rezervând această apă doar pentru el.

Cu toate acestea, după căderea regimului comunist, Izvorul Nemuririi a devenit accesibil publicului larg. Acum, turiștii și vizitatorii din toate colțurile lumii vin aici cu speranța că apa miraculoasă îi va ajuta să-și mențină tinerețea și pentru a experimenta pe propria piele proprietățile sale mistice. Peisajul spectaculos din împrejurimi completează atracția acestui loc unic.

„A fost informat că această sursă de apă este cunoscută de peste 2.000 de ani şi că se găseşte în zona iniţiatică a dacilor, în Masivul Bucegi, că scrierile vechi pomenesc despre o apă din care a băut Zamolxe înainte de a deveni zeu şi că există un simbol al celor 7 izvoare pe scuturile dacice redate pe Columna lui Traian.

 

Lui Ceauşescu i-a sunat bine mai ales faptul că acolo s-ar afla zona nemuririi, adică un punct energetic pozitiv. Dosarele de la 7 Izvoare au fost redeschise după ‘90, iar testele recente au arătat că informaţiile lui Ceauşescu nu erau chiar departe de realitate”, a precizat Ion Olteanu, unul dintre cercetătorii vieții lui Nicolae Ceaușescu.

Ipoteze cu privire la acest fenomen incredibil

Există și două teorii intrigante care încearcă să explice de ce apa din Cascada 7 Izvoare este atât de pură. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste ipoteze nu a fost confirmată deocamdată oficial, păstrând astfel taina izvorului învăluită în mister.

Prima teorie sugerează că proprietățile apei sunt datorate unui fenomen legat de un câmp magnetic prin care aceasta trece. Această forță magnetică naturală ar funcționa ca un filtru, eliminând impuritățile și conferind apei calitățile sale excepționale. Cea de-a doua teorie aduce în prim-plan un zăcământ de argint de proporții considerabile aflat în proximitatea izvorului. Se crede că acest zăcământ de argint contribuie la purificarea apei, oferindu-i caracteristici remarcabile.

Cascada 7 Izvoare, descoperită acum peste 2.000 de ani, este alimentată de pâraiele provenite dintr-un lac aflat la o altitudine de 1.300 de metri. Chiar specialiștii aleși de Nicolae Ceaușescu au reușit să descopere existența acestui lac sub stânca din care izvorăște cascada. Debitul impresionant al cascadei, care se spune că atinge 4.000 de litri pe secundă, face ca acest loc să fie și mai fascinant.

Pentru a ajunge la Cascada 7 Izvoare din Munții Bucegi, există două opțiuni. Prima variantă este mai accesibilă și presupune utilizarea mașinii personale pe DJ 714, în direcția Moroieni. Ulterior, traseul continuă pe un drum forestier care duce direct la această minunată cascadă.

O altă opțiune mai spectaculoasă legată de locul mistic din România, este să optați pentru traseele montane care pornesc de la Cheile Zănoagei. Acest traseu montan de dificultate medie începe din comuna Moroieni, în județul Dâmbovița, și trece prin Cheile Zănoagei, Lacul de Smarald Scropoasa, Cheile Orzei și, în cele din urmă, ajunge la frumoasa Cascadă 7 Izvoare. Această variantă vă permite să experimentați pe deplin frumusețea naturală a Munților Bucegi, dar necesită mai mult efort și pregătire.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.