duminică, 3 decembrie, 2023

Marcel Ciolacu a postat bonul de cumpărături sub 100 de lei! Ce și-a luat premierul de acești bani – VIDEO

Marcel Ciolacu a postat bonul de cumpărături sub 100 de lei. Premierul a pus pe contul său de Facebook un videoclip în care arată bonul de cumpărături în valoare de 93 de lei. În luna septembrie, Marcel Ciolacu declara că poate face „cumpărături consistente” cu 100 de lei.

Marcel Ciolacu a postat bonul de cumpărături sub 100 de lei!

Marcel Ciolacu a făcut public bonul de cumpărături, pe care se afla 350 de grame de salam, o bere la 0,5 litri, 800 de grame de ceapă galbenă, 1,1 kg de mere golden, 0,5 kg de cartofi albi, un castravete, o salată verde, 10 ouă, 140 g de iaurt, 300 g de telemea de oaie, 500 g de pâine, un litru de ulei, o conservă de 200 g pateu, 1 kg de zahăr.

„Am fost la cumpărături și am luat ce aveam nevoie: salată, castraveți, ceapă și niște cartofi, mere, pateu Ardealul, salam Săsesc, ulei și zahăr, ouă, iaurt, telemea de oaie și o bere Ursus – produsă la Buzău … total 93.50 de lei. E drept, am uitat să iau roșii, dar tot mă încadram în 100 de lei! Voi ce #cumpărațiromânește cu 100 de lei?”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Românii nu au fost foarte încântați de decizia premierului de a face public bonul de cumpărături.

„Felicitări, reușiți singur să vă faceți de râs. Ce aveți acolo pe lista se numește „supraviețuire” pe două zile a unei persoane, doar la capitolul băgat ceva în stomac. Dacă vreți să faceți demonstrații, vă rog să mergeți să întrețineți o casă cu doi copii de școală și cu o soție pensionată medical, cu salariul mediu, nu zic minim, ca să nu ziceți că sunt hater”, a fost unul dintre comentarii.

„Doar cine nu știe ce înseamnă să hrăneşti o familie cu 3 mese pe zi, poate fi încântat de această postare”, a comentat alt internaut.

Lista produselor la care ar fi scăzut prețurile prin ordonanță

Consiliul Concurenței susține că prețurile unor alimente chiar au scăzut în urma ordonanței de urgență 67/2023, date de Guvern pentru limitarea adaosurilor comerciale practicate de magazine și procesatori.

Prețurile alimentelor de bază vizate de ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din luna august comparativ cu luna iunie în marile rețele comerciale, conform datelor analizate de Consiliul Concurenței.

Astfel, față de luna iunie, în prima săptămână din august, cele mai mari scăderi de prețuri s-au înregistrat la fructe și legume: prețul roșiilor a scăzut cu aproape 44%, în timp ce strugurii costă mai puțin cu circa 38%, iar ardeii, cu 32%. Reduceri de preț au fost înregistrate și la cartofi, ceapă, prune, pepene și morcovi – susține Consiliul.

„Pe măsură ce trece timpul, reducerile la alimente sunt mai răspândite, întrucât stocurile vechi, achiziționate la prețuri mai mari se epuizează. Sunt convins că în perioada următoare  va crește numărul magazinelor în care vom vedea reduceri ale prețurilor alimentelor de bază”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Prețul mediu al brânzei telemea a scăzut cu aproape 13%, în timp ce iaurtul este mai ieftin cu 9%, iar laptele cu 7,8%, acesta fiind în continuare vizat de acordul voluntar între retaileri și procesatori, în urma căruia s-a redus prețul cu circa 20%, începând din luna mai.

De asemenea, celelalte produse care se regăsesc în coșul de bază, precum uleiul, ouăle, zahărul și mălaiul au înregistrat și ele reduceri de preț, mai afirmă instituția de control al pieței.

În ceea ce privește carnea, prețul mediu al tacâmurilor de pui s-a redus cu aproape 10%, cel al aripilor de pui, cu 6% și al puiului grill (întreg) cu aproape 4%. În ceea ce privește carnea de porc, prețul mediu pentru carnea de lucru a scăzut cu 1,8%, iar  prețul mediu pentru spată de porc a înregistrat o ușoară creștere de 1,4%, mai afirmă Consiliul Concurenței.

Reamintim că la 1 august 2023 a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență a Guvernului care stabilește măsuri temporare de combatere a creșterii excesive a prețurilor la 14 grupe de alimente de bază: pâine, lapte, brânză, iaurt, făină, mălai, ouă, ulei de floarea-soarelui, carne proaspătă de pui, carne proaspătă de porc, legume proaspete vrac, fructe proaspete vrac, cartofi proaspeți vrac și zahăr.

Acum, Marcel Ciolacu a postat bonul de cumpărături sub 100 de lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

1 COMENTARIU

  1. Si paine ? Nu mananci paine ca ai luat bere …amandoua au drojdie.Carne ? Nu mananci? …..CUMPARA ALIMENTELE DE BAZA !!! .IMPARTE LA 30 DE ZILE CONSUMUL DE :,APA, CURENT ,INTRETINERE ,PARCARE,GAZ METAN,IMPOZITUL LA PRIMARIE PE CASA,MASINA ,GUNOI MENAJER SI AI SA AFLI COSTUL ZILNIC AL VIETII PE CARE O DUCI SINGUR SI SANATOS !!!! DACA MAI AI SI COPII DE INTRETINUT SI MAI ESTI SI BOLNAV E BONUS PENTRU STAT !!!! TOT CE CUMPERI ARE CEL PUTIN T.V.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.