joi, 28 martie, 2024

Marcel Ciolacu cere o impozitare mai mare a capitalurilor

Liderul social democrat, Marcel Ciolacu a abordat joi, 23 februarie 2023, mai multe subiecte de politică economică, tema dragării de către ucraineni a Canalului Bâstroe, și a cerut o impozitare mai mare a capitalurilor.

Marcel Ciolacu cere o impozitare mai mare a capitalurilor: „Colegii mei vor depune mai multe amendamente în acest sens“

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu se mai poate continua cu o impozitare a capitalului atât de redusă cum este în România şi a precizat că vor fi mai multe amendamente în Parlament în acest sens din partea colegilor săi social-democraţilor.

„Nu cred că putem continua cu o impozitare a muncii de 45%. Însă nici nu mai putem continua cu o impozitare a capitalului atât de redusă cum este în România. Dacă vrem să ajungem la nivelul economiei Germaniei, trebuie să vedem exact care sunt principiile ce trebuie avute în vedere. Colegii mei din PSD trebuie să vină cu o impozitare a capitalului astfel încât să creăm o balanȚă corectă. Nu poți avea venituri excepţionale şi statul să nu te impoziteze suplimentar pe perioada cât timp ai aceste venituri suplimentare. Nu e normal să ai venituri extraordinare şi nimeni să nu ţi le impoziteze. Nu poţi să câştigi într-o criză energetică de la noi toţi şi nimeni să nu te impoziteze”, a spus președintele PSD.

Șeful Camerei Deputaților a menționat că speră ca problema pensiilor speciale să fie cât mai repede rezolvată pe cale legislativă.

„Lucrurile au depășit un moment critic în cazul cererii de plată numărul 2. Prioritatea numărul 1 este să închidem discuția privind pensiile speciale. Pensiile militarilor sunt pensii ocupaționale. Avem datoria de a face o lege corectă, acceptată de Comisia Europeană, pentru a nu probleme cu cererea de plată numărul 3. Este o lege privind pensiile speciale în Parlament, stopată pentru a vedea raportul Băncii Mondiale“, a spus Marcel Ciolacu.

Problema Canalului Bâstroe și susținerea Republicii Moldova

Liderul social-democrat a vorbit și despre problema dragării Canalului Bâstroe.

„E normal să fiu îngrijorat deoarece Canalul Bâstroe este un subiect care afectează o bijuterie nu numai a României, ci a întregii lumi. Protejarea Deltei Dunării nu este un subiect care se negociază! Cred că am depășit problema delictului de opinii. Autoritățile române și cele din Ucraina trebuie să rezolve cât mai repede problema. România a ajutat Ucraina umanitar, economic și militar și nu are nicio legătură cu problema Canalului Bâstroe. Este o realitate că acest canal are o adâncime de peste 7 metri și asta schimbă situația pe Dunăre. Mi se pare normal să trag un semnal de alarmă în legătură cu această încălcare a unor tratate internaționale“, a menționat Marcel Ciolacu.

Șeful Camerei Deputaților a vorbit și despre vizita Maiei Sandu în România și despre faptul că Republica Moldova este cel mai vulnerabil stat european având în vedere agresiunea nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Marcel Ciolacu, ce a cerut imperios o impozitare mai mare a capitalurilor, crede că toată clasa politică din România o va sprijini atât pe președinta Maia Sandu, cât și Republica Moldova deoarece pentru noi este o datorie, dacă nu chiar o obligație.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite