duminică, 14 iulie, 2024

Maria are o poveste extraordinară: Visează să danseze, dar are nevoie de ajutor pentru o operație la coloana vertebrală!

Maria are o poveste extraordinară! Aceasta este o copilă de doar 10 ani, plină de bucurie, deschisă și sociabilă. Sunetele muzicii o fascinează și își dorește cu toată inima să ia lecții de canto, să îmblânzească clapele pianului și să învețe să danseze balet cât mai grațios. Cu toate acestea, dorința cea mai arzătoare a Mariei este să devină medic. Își dorește să fie o vindecătoare a suferințelor, să șteargă lacrimile de pe obrajii tuturor copiilor și să le ofere îmbrățișări de alinare și iubire.

Maria are o poveste extraordinară!

Maria cunoaște în profunzime sensul cuvântului „durere”. De la naștere, s-a confruntat cu numeroase probleme medicale, care au necesitat multiple intervenții chirurgicale și perioade lungi de recuperare. Aceste experiențe i-au lăsat urme adânci de suferință, iar lacrimile i-au devenit martore ale luptei pe care o duce în spate. În aceste momente dificile, doar mama reușește uneori să-i aline suspinele și să-i aducă alinare.

„Fetița mea s-a născut cu o rană deschisă în partea de jos a coloanei vertebrale (spina bifida), picioarele aveau o poziție nefirească fiind întoarse la maxim spre interior (varus equin bilateral). A fost operată de urgență, în primele 48 de ore de la naștere. Au fost momente cumplite. Mă uitam la ea și plângeam, plângeam în continuu. Nu o puteam lua în brațe, nu o puteam strânge la piept. Ea, cu ochișorii măslinii, cu chip de îngeraș, stătea nemișcată în pătuțul ei. Deși, mă durea sufletul când o priveam, simțeam o încurajare lăuntrică, simțeam că va fi bine…”, a povestit mama Mariei.

Viața micuței a fost însă presărată cu obstacole grele de depășit. A fost diagnosticată cu hidrocefalie, o afecțiune care a necesitat monitorizare constantă și mai multe intervenții chirurgicale. Aceste complicații au implicat alte tratamente și vizite frecvente la spital, punând o presiune enormă asupra întregii familii.

„Privind-o, inima mea se umple de un amestec de durere și mândrie. Fiecare cicatrice pe trupul ei micuț reprezintă o bătălie pe care a câștigat-o. Problemele medicale au afectat-o și emoțional, nu doar fizic. Își dorește să danseze, dar nu poate să-și țină echilibrul prea mult timp. Vrea să poarte rochițe, dar îi e rușine să i se vadă ortezele. Face consiliere psihologică de ceva timp, sperăm să o ajute, cicatrici vor rămâne însă și în suflet nu doar pe corp”, a mai spus femeia.

Familia cu trei copii trăiește din apicultură

Astăzi, Maria se pregătește pentru o nouă intervenție chirurgicală la coloană. Această intervenție este necesară pentru a corecta problemele survenite din cauza creșterii ei, precum și a efectelor pe care multiplele operații chirurgicale le-au avut asupra organismului ei fragil de-a lungul anilor. Costurile acestei intervenții sunt estimate la 32.000 de euro, o sumă care depășește cu mult posibilitățile financiare ale unei familii cu trei copii, care trăiește din apicultură. În fața acestei provocări financiare, părinții Mariei au apelat la generozitatea comunității pentru a strânge suma necesară.

Cei care doresc să ofere donații din partea companiilor, pot accesa link-ul https://salveazaoinima.ro/maria-herta/ pentru a face o contribuție către Asociația „Salvează o Inimă”. Codul de înregistrare fiscală al Asociației este 31015982. Pentru donații în lei (RON), contul bancar este RO05BTRL00701205W82870XX. Pentru donații în euro (EUR), contul bancar este RO28BTRLEURCRT00W8287001. Maria are o poveste extraordinară, iar orice donație, fie ea mare sau mică, poate face o diferență semnificativă în viața copilei și a familiei sale.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.