miercuri, 19 martie, 2025

Medicul Vlad Ciurea vine cu sfaturi utile: De câte ori poți mânca mici, ca să nu-ți afecteze sănătatea

Medicul Vlad Ciurea vine sfaturi utile despre cum îți poți menține creierul sănătos cu ajutorul alimentației. Acesta a explicat de câte ori poți mânca mici, ca să nu-ți afecteze sănătatea.

Medicul Vlad Ciurea ne spune de câte ori poți mânca mici

Medicul Vlad Ciurea este de părere că unele preparate sunt recomandate, altele, în schimb, ne afectează foarte tare organismul și creierul. Asta deoarece medicul susține că alimentația corectă și echilibrată este cheia unui stil de viață sănătos.

Vlad Ciurea spune că din alimentație vin lucrurile bune de care avem nevoie. Iată ce spune medicul despre ce ar trebui să consumăm și ce nu.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

Un aliment pe care majoritatea românilor îl consumă sunt micii. Totuși, nu reprezintă o alegere prea sănătoasă și e bine să fim atenți la ce cantitatea consumăm.

Medicul Vlad Ciurea recomandă să-i folosim de maximum două sau trei ori pe an, nu mai mult. Poate fi dificil pentru iubitorii acestui preparat, însă doar așa ne protejăm creierul și organismul.

Câte feluri de mâncare trebuie să mâncăm la prânz. Explicațiile medicului Vlad Ciurea

„Nu uitați că randamentul cel mai bun îl dați în intervalul dintre orele 10 și 12 dimineața. Nu săriți peste prânz, dar nu mâncați până când rămâneți sudați de scaun”, spune medicul.

“Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă. Deci, nu mâncare multă. Se spune: burtă mare, creier zero. Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier” , a mai explicat medicul Vlad Ciurea.

Ce conțin, de fapt, micii

Gama de mici existentă pe piața românească este extrem de variată. Găsim mici din carne de porc, porc și vită, porc și oaie, doar vită sau chiar mici din carne de pui.

Pe site-ul unui cunoscut supermarket din România apar descrieri detaliate la două sortimente de carne de mici. Astfel, cei care cumpără mici din carne de porc și vită trebuie să știe ce conțin aceștia.

E vorba de carne porc 65%, carne vită 16%, apă, sare, condimente (usturoi, cimbru, piper, boia iute), agent de afânare (carbonați de sodiu), antioxidanți (acid ascorbic), acidifiant (citrat de sodiu), zaharuri (dextroza, maltodextrina), conservant (acetat de sodiu).

În ceea ce privește valorile nutriționale, o caserolă de mici conține aproximativ: grăsimi 20 g/100 g, valoare energetică 233 kcal/100 g, glucide 0.5 g/100 g, sodiu 2.2 g/100 g, proteine 12 g/100 g și grăsimi saturate 8.9 g/100 g.

Micii pot să mai conțină apă, sare, sare iodată, sare de mare neiodată, chimion, ardei iute, cimbru, coriandru, enibahar, boia iute, boia dulce, chimen, piper, extract de boia de ardei, usturoi, usturoi deshidratat granulat, nucşoară, ceapă, pătrunjel, maghiran, dextroză, maltodextrină, zahăr, hidrolizate proteice vegetale, supă de vită, supă de oase de vită, ulei de floarea soarelui, fibră de soia, fibre vegetale, arome, aromă de fum, ascorbat de sodiu, acid ascorbic, acetat de sodiu, acid citric, carmin, nitrat de potasiu, bicarbonat de sodiu, carbonaţi de sodiu, lactat de sodiu, izoascorbat de sodiu, procolor, superfrich şi monoglutamat de sodiu.

Așadar, medicul Vlad Ciurea a explicat de câte ori poți mânca mici, ca să nu-ți afecteze sănătatea.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.