duminică, 21 iulie, 2024

Metoda „Maradona“, adoptată de vânzătorii de lemne, face ravagii în România! – VIDEO

O metodă prin care românii creduli pot fi păcăliți, devine din ce în ce mai populară, iar polițiștii avertizează populația la ce trebuie să fie atentă.

Pe contul de Facebook „Polițiștii au umor”, se arată într-un scurt video surprins de o cameră de supraveghere din curtea unui om care dorește să cumpere lemne, la ce tactică recurg escrocii care doresc să se îmbogățească într-un mod necurat de pe urma oamenilor de bună credință. Metoda Maradona, adoptată de vânzătorii de lemne, face ravagii acum printre români, iar polițiștii încearcă să ne atenționeze.

Metoda „Maradona“ clasică presupune distragerea atenției de către doi dintre escroci care adesea se dau drept polițiști și abordează în general turiști străini, în timp ce alti doi „coechipieri” așteaptă în proximitate. Șoferilor li se cere să demonstreze autenticitatea documentelor și a banilor, iar după ce le era returnat portofelul, realizau că le lipsește o parte importantă de valută din portofel. Însă, mult prea târziu, pentru că așa zișii polițiști se făceau rapid dispăruți.

Metoda „Maradona“ adoptată de vânzătorii de lemne, se bazează pe distragerea atenției

Această metodă de înșelăciune care s-a viralizat recent, este una destul de veche, însă, sunt destui care încă mai cad în capcană în necunoștință de cauza. Oamenii care nu sunt atenți ajung să plătească dublu pentru lemnele de foc pe care doresc să le achiziționeze, deși inițial au impresia că negocierea a fost în avantajul lor.

În imaginile înregistrate se arată exact modul în care aceștia operează. Doi bărbați au venit chipurile să descarce în curtea clientului lemnele comandate de acesta. În timp ce unul îi distrage atenția gazdei ținându-l de vorbă, celălalt îl dirijează pe șofer să basculeze încărcătura din remorcă. În câteva secunde, încărcătura se prăbușește devenind evident că lemnele de foc au fost frumos aranjate pe un schelet care lăsa liberă partea de jos a remorcii.

„Toți cei care vin din Argeș fac așa ceva! Mare atenție!”

Multe dintre comentariile de pe Facebook vin în ajutorul anchetatorilor sau viitorilor cumpărători: „Noi îi spunem „cutiuța” sau „cuptorul”. Sunt maeștri în prostit în general bătrânii. Majoritatea vin din zona Argeș -Berevoiești”, „Toți cei care vin din Argeș fac așa ceva! Mare atenție! Așază lemnele pe un schelet, în interior e efectiv gol. Un aspect ce dă de gândit e următorul: negociază rapid, descarcă rapid și se fac nevăzuți la fel de rapid”.

„La data de 21 mai 2023, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că un bărbat, din comuna Slătioara, ar fi fost indus în eroare de către o altă persoană, care i-ar fi comercializat o cantitate mai mică de material lemnos decât cea stabilită.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat atât persoana vătămată, respectiv un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Slătioara, județul Olt, cât și persoana care i-ar fi comercializat materialul lemnos în data de 19 mai 2023, respectiv un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Bălilești, județul Argeș”, informează reprezentanții IPJ Olt.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru înșelăciune, cercetările continuă pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale.

Metoda „Maradona“, adoptată de vânzătorii de lemne, a devenit o temă din ce în ce mai frecventă în dosarele polițiștilor.

 

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite