Bitcoin (BTC) pare să repete modelul de creștere din 2016, conform mai multor analiști cripto. După evenimentul de halving din 2016, BTC a prezentat un traseu similar cu cel de acum, semnalând că ar putea atinge noi vârfuri în curând.
Indicatori pozitivi și predicții optimiste
Unul dintre acești indicatori provine de la traderul anonim Rekt Capital, care a postat pe X pe 11 mai: „Bitcoin a repetat perfect istoria din 2016, oferind o scădere sub minimul intervalului actual de re-acumulare într-o fereastră de trei săptămâni după Halving.” Rekt subliniază că intervalul de re-acumulare în acest punct al ciclului este orice preț sub 61.081 USD, iar Bitcoin se tranzacționează în prezent sub acest nivel, la 60.901 USD, conform datelor de pe CoinMarketCap.
Totodată, Rekt a menționat că Bitcoin se află în faza de „ultima retragere pre-halving,” care, odată trecută în 2016, a înregistrat o creștere de 48% în doar 6 luni, atingând prețul de 973 USD în data de 30 decembrie a acelui an.
Predicții pe termen lung
Timothy Peterson, fondator și manager de investiții la Cane Island Alternative Advisors, susține că, analizând modelul de scădere a prețului de la vârful istoric (ATH), Bitcoin ar putea ajunge la prețuri mult mai ambițioase. „Pe baza adopției și a scăderilor anterioare, putem estima că valoarea maximă a acestui ciclu va fi între 175.000 – 350.000 USD în următoarele 9 luni,” a explicat el într-o postare pe X din 11 mai. „Pe baza istoricului, putem spune că acest bull market se va încheia în ianuarie 2025,” a adăugat Peterson.
Analiza tehnică și zonele de suport
Indicatorul mediei mobile pe 100 de zile (100 MA) – un instrument tehnic cheie pentru a prezice tendințele pe termen lung ale prețului Bitcoin – sugerează că prețul BTC ar putea „oscila în jurul” minimului local, conform traderului anonim Daan Crypto. Într-o postare pe 11 mai, acesta a subliniat zona cheie trasând paralele cu o formațiune similară observată după aprobarea a 11 fonduri spot Bitcoin ETF în ianuarie. Doar o lună mai târziu, prețul a crescut cu 32%, ajungând la 51.730 USD pe 25 februarie. „Suport până când nu mai este, dar taurii trebuie să își facă treaba,” au adăugat ei.
Securitatea la cripto și importanța portofelelor hardware
În contextul acestor prognoze optimiste, securitatea la criptomonede rămâne esențială. Utilizarea unui portofel hardware este crucială pentru a proteja investițiile de potențiale atacuri cibernetice și furturi. Unul dintre cele mai populare portofele hardware în România este Ledger Stax. Acesta este primul model de la Ledger – liderul industriei de profil – dotat cu ecran tactil, ceea ce face navigarea mult mai rapidă și totodată, primul model care permite încărcarea wireless, pe lângă multe alte avantaje.
Binance România: Facilități și avantaje
În România, utilizatorii continuă să se orienteze către platformele tradiționale de exchange. Binance se distinge ca una dintre cele mai importante platforme de tranzacționare la nivel global.
Unul dintre cele mai mari avantaje oferite de Binance România este posibilitatea efectuării tranzacțiilor direct în RON, facilitând astfel accesul rapid și simplu la piața globală de criptomonede.
În plus, după ce își deschide un cont pe Binance România, utilizatorul poate accesa numeroase instrumente financiare, incluzând opțiuni de staking, futures și-și poate crea un portofoliu ultra diversificat, lucru care atrage atât investitorii începători, cât și traderii foarte experimentați.
Un alt mare atu este faptul că utilizatorii se pot număra printre primii investitori în tokenuri noi, de perspectivă, care urmează să fie lansate în exclusivitate prin intermediul Binance Launchpad.