marți, 14 ianuarie, 2025

O bancă din România și-a încheiat activitatea. De cine va fi înlocuită

Începând de marţi, 3 ianuarie 2023, o bancă din România şi-a sistat activitatea. Banca Românească va dispărea de pe piaţă, după ce proprietarii au fost schimbaţi.

Banca Românească va fi înlocuită de EximBank, potrivit reprezentanţilor unităţii bancare.

„EximBank a achiziționat în anul 2019 participația majoritară la Banca Românească, tranzacția fiind finalizată în ianuarie 2020. Astfel, Banca Românească a devenit membră a Grupului EximBank. În prezent se desfășoară un proces de integrare a activității celor două bănci, estimat a se încheia, la 30 decembrie 2022, cu fuziunea prin absorbție a Băncii Românești de către EximBank. Începând cu 03 ianuarie 2023, toți clienții Băncii Românești vor deveni clienți ai EximBank”, se arată în comunicat, acesta putând fi consultat integral AICI!

O bancă din România a dispărut de pe piaţă. Ce se întâmplă cu clienţii Băncii Romaneşti

Veste pentru românii care sunt clienţii acestei bănci. Astfel, Banca Românească a fost cumpărată de EximBank, iar clienţii trebuie să ştie ce se întâmpla cu creditele şi banii acestora.

Reprezentanţii unităţii bancare au menţionat faptul că absolut toți clienții, împreună cu creditele, cardurile și toate celelalte servicii, vor fi transferați în mod automat de la una la alta.

„Acest lucru nu aduce schimbări majore pentru că EximBank va menține beneficiile pe care le ai deja din colaborarea cu Banca Românească și îți va oferi acces la o gamă variată de produse și servicii bancare”, a precizat instituţia pe site-ul propriu, dorind să vină cu mențiuni importante în contextul acestei schimbări.

Conturile IBAN nu s-au modificat

Aşadar, după ce s-a finalizat procesul de fuziune prin absorbţie, potrivit economică.net, produsele sunt transferate automat la noua entitate.

Clienții NU trebuie să meargă la sucursale, NU trebuie să dea vreun telefon sau să facă alte acțiuni. Astfel, toate produsele şi serviciile pe care le deţin atât persoanele fizice, cât şi cele juridice la Banca Românească vor fi transferate automat la Eximbank.

Conturile şi serviciile Băncii Românești au putut fi accesate doar până la 30 decembrie 2022, iar la finalul zilei a avut loc transferul.

Conturile IBAN nu s-au modificat, iar soldurile conturilor au fost preluate integral de EximBank. Unităţile bancare cu care s-a lucrat până în 2023 nu se modifică, aceasta vor deveni EximBank. Cardurile vor putea fi utilizate fără restricții și în aceleași condiții până la expirare. Între 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, este posibil să apară unele întreruperi în funcționarea cardurilor, dar acestea vor fi notificate în timp util. Aplicaţia e-bancamea nu se modifică putând fi accesată din 03 ianuarie 2023 cu elementele de autentificare utilizate în prezent, conform sursei citate.

Instituțiile bancare deținute de patroni austrieci, boicotate

În altă ordine de idei, după ce Austria a respins aderarea României la spaţiul Schengen, românii au decis să boicoteze toate firmele cu capital austriac, printre care şi bănci.

Un exemplu ar fi şi Raiffeisen Bank România. CEO unităţii, Zdenek Romanek, a transmis un mesaj în care şi-a exprimat gândurile cu privire la supărarea conaţionalilor.

„În ultimele două săptămâni, alături de cei 5.000 de colegi din Raiffeisen Bank, am trecut printr-o perioadă marcată de multă nemulţumire, generată de contextul aderării la spaţiul Schengen. Susţinem pe deplin aderarea României la spaţiul Schengen. Ne-am luat un angajament ferm pentru sprijinirea autorităţilor în următoarele etape ale procesului. Ştim că şi dumneavoastră, clienţii noştri, sunteţi dezamăgiţi de acest rezultat intermediar.

Echipa din Raiffeisen a discutat despre această situaţie cu unii dintre clienţii noştri, cei care şi-au exprimat deschis nemulţumirea. A vorbit cu fiecare dintre ei. Sincer, ca de la români la romani, care îşi doresc ce e mai bine pentru ţara şi pentru dezvoltarea ei”, este o parte din mesajul transmi de Zdenek Romanek, CEO Raiffeisen Bank.

Vă aducem aminte că fuziunile din piaţa bancare din ţara noastră au luat amploare în ultima perioadă. Mai multe instituţii de credit au fost acaparate de alte bănci străine, precum Bancpost, Garanti BBVA şi altele. În același caz se află și Banca Românească.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite