duminică, 21 iulie, 2024

O mamă disperată strigă după ajutor! Singura șansă de salvare a băiatului bolnav de cancer abdominal este o operație de 27.000 de euro

Un băiețel de doar 6 ani își duce povara într-un spital dn Turcia, încurajat de speranța că ziua de mâine îl va izbăvi de suferința în care se află. El luptă pentru izbânda în fața cancerului abdominal care nu îl lasă să se bucure de copilărie. Este visul pentru care Ionuț-Dario Lațcu, din Reșița, se roagă zilnic. Oamenii mari pot fi adesea îngeri păzitori pentru copiii aflați în necaz și pot răspunde rugăciunilor acestora. Singura șansă de salvare a băiatului bolnav de cancer abdominal este operația care costă 27.000 de euro, conform oncologilor turci. Intervenția chirurgicală este una complicată și presupune extirparea unei tumori din burtă.

Soluția de salvare a băiatului bolnav de cancer abdominal

Maladia l-a prins în capcană în urmă cu un an, când primele semne au început să anunțe o tragedie în familia băiatului. După ce micuțul a trecut prin dureri abdominale crunte, vărsături și o slăbiciune nefirească pentru un copil cu poftă de joacă, părinții l-au dus la spital. La început, băiatului i-au fost prescrise doar tratamente pentru afecțiuni gastrice minore, iar medicii nu înțelegeau de ce starea i se înrăutățește văzând cu ochii, deși îi făceau controale în mod repetat.

Mama și bunica băiatului au insistat să îi fie făcută o investigație computerizată și abia atunci s-a aflat cauza stării sale de sănătate atât de degradate.
Nimeni nu se aștepta la un astfel de diagnostic, cu atât mai crunt pentru un băiețel de numai 5 ani. Băiatul lupta contra cancerului care se manifesta printr-o tumoră de 3 cm în abdomenul său. De atunci, viața nu a mai fost la fel de simplă pentru Dario. Timp de 9 luni el a urmat tratamente de chimioterapie și proceduri oncologice la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Louis Țurcanu”, din Timișoara.

„După acea investigație computerizată ne-au spus (n.r. – medicii români) că Dario, pe care până atunci îl trataseră pentru afecțiuni gastrice, are cancer, dar nu știam ce fel de cancer este. O săptămână mai târziu, au sosit rezultatele analizelor trimise la Viena, în Austria, pentru confirmare, dar și pentru stabilirea tipului bolii. Atunci, am aflat că este vorba de neuroblastom abdominal. Am plâns până la epuizare”, a spus mama lui Dario, Alina Loghin, în vârstă de 29 de ani.

„Vă implor să ne fiți alături, altfel nu voi putea strânge acei bani!’’

Chiar dacă până în prezent a urmat 12 cure de chimioterapie, făcute în România și Turcia, tumora s-a extins în această perioadă.
Analizele întocmite în urma tratamentelor cu citostatice au arătat că acestea nu i-au fost de niciun ajutor fiindcă tumora a continuat să se extindă, ajungând la 8 cm!
Un chirurg oncolog din Turcia de la spitalul Medical Park, din Istanbul, l-a consultat pe Dario și spune că tumora a ajuns aproape pietrificată și orice tratament injectabil este în zadar. El i-a spus mamei copilului că singura salvare ar fi o operație de extirpare a tumorii.
Prețul este unul peste posibilitățile mamei singure, care deși a încercat să facă imposibilul pentru copilul său, acum are nevoie disperată de ajutor.

„Pentru Dario, fiecare leu înseamnă un pas uriaș în această viață. Pentru că tratamentele cu citostatice nu au dat rezultatele așteptate, au fost oprite. În mod normal, ar fi trebuit să ajungem la transplantul de celule stem, dar tumora a rezistat. Nu și organismul lui Dario, care acum este extrem de slăbit. A trecut prin momente cumplite, dar măcar dacă am fi avut parte de o răsplată pe măsură… Adică să învingem tumora. Operația pare să fie ultima soluție în fața cancerului pentru băiețelul meu, dar pentru asta ne trebuie 27.000 de euro”, zicemama lui Dario.

Cei care doresc să îl ajute pe Dario o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DARIO».
Singura șansă de salvare a băiatului bolnav de cancer abdominal, este o operație care poate fi făcută în Turcia și costă 27.000 de euro.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite