duminică, 23 iunie, 2024

Orice șofer trebuie să știe asta: Trei moduri în care poți economisi carburant!

Mihail Kolodocikin, expert auto din Moscova, a oferit trei moduri în care poți economisi carburant. Potrivit expertului, cheia pentru a economisi carburant în timpul condusului constă în ajustarea stilului de conducere.

Trei moduri în care poți economisi carburant, de la un expert auto

În ceea ce privește economisirea benzinei, Kolodocikin a subliniat importanța modificării stilului de conducere ca prim pas esențial.

„Cea mai eficientă modalitate de a economisi carburant este să vă schimbați stilul de condus. De exemplu, atunci când conduceţi pe autostradă puteți reduce consumul de carburant de aproape o dată și jumătate. Rețeta este una simplă: nu turaţi motorul atunci când accelerați până la 150 km/h și evitați accelerările și frânările bruște inutile. Sunt recomandate accelerările line”, a explicat Kolodocikin.

De asemenea, expertul recomandă să se reducă numărul călătoriilor inutile. Kolodocikin a explicat că, dacă un magazin se află la doar 200 de metri distanță de locuință, nu este necesar să folosiți mașina. În ceea ce privește a treia opțiune de economisire a carburantului, aceasta implică selectarea unei rute optime și a momentului potrivit pentru călătorie. Expertul a menționat că, pentru a evita aglomerația, el preferă să plece din Moscova în excursii de weekend sâmbăta, la ora 6:00 dimineața, uneori chiar mai devreme.

Iată alte câteva metode de a economisi combustibil

Circulând la o viteză mai mică în treapta superioară, poți economisi mai mult combustibil. De exemplu, dacă reduci viteza de la 130 km/h la 100 km/h pe autostradă, vei consuma aproximativ cu 40% mai puțin combustibil.

Utilizarea unui ulei curat și schimbarea acestuia în mod regulat este esențială pentru buna funcționare a motorului. Motoarele care sunt întreținute necorespunzător consumă mai mult combustibil.

Radioul, aerul condiționat, sistemul de încălzire, dezaburirea și luminile sunt exemple de facilități care consumă energie și afectează consumul de combustibil. Oprirea acestora atunci când nu sunt necesare poate contribui la economisirea combustibilului.

Multe mașini moderne sunt echipate cu sisteme care opresc automat motorul în timpul staționării prelungite. Dacă mașina ta nu are această opțiune, poți opri manual motorul atunci când staționezi pentru perioade mai lungi.

Pornirea mașinii de pe loc consumă mai mult combustibil, așa că încercați să anticipați traseul și să mențineți o distanță mai mare față de mașina din față pentru a evita opririle frecvente. Atunci când trebuie să frânați, faceți-o treptat, nu brusc.

Asigurați-vă că schimbați vitezele la momentul potrivit pentru a menține motorul la o turație optimă și a reduce consumul de combustibil.

Cu cât mașina este mai grea, cu atât va consuma mai mult combustibil. Faceți curățenie în mașină și eliminați obiectele inutile pentru a reduce greutatea și, implicit, consumul de combustibil.

Nu montați pe mașină suporturi sau accesorii suplimentare, cum ar fi cutii portbagaj sau sisteme de prindere a bicicletelor, dacă nu le folosiți în mod regulat. Astfel, veți reduce rezistența aerodinamică și consumul de combustibil.

Folosirea excesivă a aerului condiționat poate crește consumul de combustibil. Încercați să utilizați aerul condiționat doar atunci când este absolut necesar și să îl setați la o temperatură moderată. Acestea sunt doar câteva moduri în care poți economisi carburant.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.