Os ieșit la încheietura mâinii. Metodele de tratament sugerate de specialiști

Multe persoane se plâng de os ieșit la încheietura mâinii. Neregularitățile și neoplasmele de pe mână nu pot fi doar țesuturi moi, ci pot avea și o bază osoasă. Când vorbim despre acest tip de probleme, de obicei răspundeți la întrebarea: „Oh, doctore, ce mi-a crescut aici?”.

O protuberanță dură pe dosul mâinii poate fi asociată cu excrescențe osoase marginale în articulațiile metacarpiene la baza celui de-al doilea și al treilea os metacarpian. Acest lucru se datorează modificărilor artrozice din aceste articulații. De cele mai multe ori, această excrescență nu vă deranjează în niciun fel, dar uneori există durere și umflături. Este bine să știi că nici într-un caz nu trebuie să încerci să repari singur o luxație. Autotratarea cu succes este rară, iar riscul de a provoca mai multă durere și de a agrava situația este semnificativă. Dacă sunteți luxat, ar trebui să vizitați un centru de traumatologie sau un chirurg traumatolog cât mai curând posibil.

Os ieșit la încheietura mâinii. Ce teste sunt necesare pentru confirmarea diagnosticului

Nu știm cu siguranță de ce se dezvoltă artrita în aceste articulații. Putem presupune că se datorează mișcării semnificativ mai reduse în articulațiile metacarpiene 2 și 3, comparativ cu fasciculele 4 și 5. Aceste condiții provoacă mult mai multă tensiune și uzură pe suprafețele articulare.

Examinarea și radiografiile sunt de obicei suficiente pentru a confirma acest diagnostic. Din moment ce problema este identificată, tratamentul începe cu descărcarea încheieturii mâinii și aplicarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Acestea sunt aplicate sub formă de geluri topice sau pastile. Dacă nu există niciun efect, următorul pas în tratament este un blocaj local cu un glucocorticosteroid. Astfel, rezultatele blocării pot fi imprevizibile. În multe cazuri, unii pacienți observă o reducere a durerii în câteva săptămâni, în timp ce alții pot scăpa complet de disconfortul din această zonă timp de mai mulți ani.

Este bine să știi faptul că orice procedură invazivă, la fel și un blocaj local poate avea complicații. Printre acestea se numără hiperpigmentare, infecție, leziuni ale tendonului. Însă, acestea nu sunt atât de frecvente.

Ce să faci atunci când blocajul nu oferă rezultatul dorit. Când este nevoie de o intervenție chirurgicală

Dacă nici blocajul nu produce rezultatul dorit, atunci trebuie stabilită o dată de operație. Intervenția presupune rezecția excrescențelor osoase proeminente. Această procedură se efectuează sub anestezie regională și durează în medie 30-40 de minute.

După operație, cusăturile sunt îndepărtate în a 14-a zi, moment în care, de obicei, mâna poate fi folosită. Inițial, va exista o oarecare durere în zona plăgii, care poate fi tratată cu analgezice. Dacă vă doare osul de la mână, pot exista mai multe motive pentru aceasta.

De exemplu, această afecțiune este adesea cauzată de un traumatism, vânătaie, entorsă, luxație sau fractură. În acest caz, durerea osului este de obicei însoțită de umflarea țesutului moale din jur, devenind albastru. Artrita sau osteoartrita pot provoca, de asemenea, disconfort la nivelul osului.

Intervenția chirurgicală, excizia cu un bisturiu sau cu un fascicul laser, este cea mai eficientă modalitate de a scăpa de os ieșit la încheietura mâinii. În timpul operației, osul este așezat la loc și este îndepărtat complet împreună cu conținutul său, iar țesutul extirpat este trimis pentru analiză histologică.

Pe aceeași temă

Cele mai citite