duminică, 21 iulie, 2024

Părintele Calistrat răspunde: „Cu televizorul prostim poporul!“

Părintele Calistrat răspunde acuzațiilor aduse de teologul Theodor Baconschi.

„Nu este o chestiune mai ieftină și de joasă speță, decât circul ieftin, dezinformarea, manipularea și inducerea în eroare a publicului.

– Toți specialiștii în media, varsă lături peste lături, fiind vreun ordin de denigrare stabilit probabil, că o lege nouă dată de părintele Calistrat a distrus nunțile din România prin replica cu 10% din încasările nunții să fie date la Biserică.

– URMĂRIȚI ATENȚI VIDEOCLIPUL !

(Întreg și netrunchiat).

https://fb.watch/lZhMwDt3Ps/

– Veți vedea că este o poveste discutată cu un ucenic, care bagase peste 20000 Euro în nuntă și se poticnise în plata care ar trebui dată preotului care i-a citit “Taina Cununiei”.

– Aici l-am luat la glumind, cum o distracție de o noapte costă peste 20.000 Euro, iar de a doua zi arunci tot, s-a terminat și coregrafia, iar în final cel mai important moment “TAINA CUNUNIEI”, harul și binecuvântarea pe care le ai toată viața, la acelea te grăbești și vrei cât mai repede și pe degeaba, că povestea cu Dumnezeu mai puțin contează“, a precizat părintele Calistrat.

Părintele Calistrat: „Încă sunteți în cercetare despre momentul exact al Învierii Domnului Iisus Hristos?“

Părintele Calistrat îi transmite lui Theodor Baconschi că ar fi așteptat să fie mai vehement la “Referendumul pentru familie”.

– Deci Dumnezeu care dă cel mai mult, cei mai important și mai sfânt, Harul Duhului Sfânt, El este cel mai ignorat și luat peste picior de mire, mireasă și nașii.

– Problema cu zeciuiala din banii băgați la nuntă  a fost un simplu exemplu luat din Evanghelia “Vameșului și fariseului”, să vadă cât este dator lui Dumnezeu, dacă ar fi să înțeleagă cât costă distracția care nu se scrie în cer, și trece cu noaptea, față de darul Duhul Sfânt dat pe viață de Dumnezeu.

– Atât, în finalul videoclipului am arătat că la nuntă am primit și 50 si 100 si 200 lei, nefiind un preț standard, stabilit nicăieri.

– Însă,  cei care abia așteaptă să murdărească Biserica, de data aceasta sunt centrați pe imaginea mea, și au sărit ca rechinii, vanitoșii tigrii ai culturii rafinate au sărit să sfâșie în haită, au găsit momentul cheie să-și verse veninul.

– Domnule Baconschi aș fi așteptat să fiți mai vehement ca astăzi la “Referendumul pentru familie”, unde nu vi s-a prea auzit părerea.

– Sau încă sunteți în cercetare despre momentul exxact al Învierii Domnului Iisus Hristos?

Răspuns:

– SINODUL 1 Ecumenic , primăvara, după 14 Nissan, prima Duminică după lună plină, după echinocțiul de primăvară.

– Dacă sunteți intelectual de marcă dați dovadă de rafinament intelectual și lăsați manipularea și jignirile, care nu se pretează dumneavoastră ca ambasador de Vatican.

– Eu sunt un preot obișnuit ca mulți alții, dar reverența este calea dreaptă pentru ortodocșii bisericii, pe când dezinformarea și scoaterea din context nu sunt de la Dumnezeu.

– Chiar dacă trăim într-o eră a ratingului, a imaginii, încă nu s-a anulat norma bunului simț și a eticii sociale“, a scris părintele Calistrat pe pagina lui de Facebook.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite