marți, 28 mai, 2024

Plante pentru circulația sângelui. Ce remedii naturiste trebuie luate pentru a preveni formarea cheagurilor

Tot mai multe persoane încearcă remediile naturiste pentru tratarea unor afecțiuni, din această cauză este bine să cunoașteți ce plante pentru circulația sângelui sunt bune. Circulația sângelui în corpul uman, joacă un rol important în aprovizionarea organelor interne și a celulelor cu oxigen, hormoni și nutrienți.

Problemele circulatorii amenință o succesiune de disfuncționalități în toate sistemele corpului. Pentru a evita acest lucru, un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată și sfatul medicului în timp util sunt esențiale. Plantele medicinale și ierburile pentru îmbunătățirea circulației sângelui la nivelul vaselor cerebrale, pelviene și la nivelul picioarelor sunt o bună completare a prevenției și a tratamentului. Ele pot activa circulația sângelui, elimină colesterolul și ajută la eliminarea depozitelor toxice. Problemele circulatorii pot fi cauzate de boli care determină modificări ale volumului de sânge din vasele de sânge. De asemenea, se pot datora unor probleme cardiovasculare.

Plante pentru circulația sângelui. Cum să elimini depozitele toxice din organism

Plantele care îmbunătățesc circulația cerebrală și memoria sunt rozmarinul, frunzele de mesteacăn, ceaiul de salcie, merișoarele, levănțica, melisa, ginkgo biloba și calendula. Administrarea de decocturi și infuzii din aceste plante poate curăța vasele de sânge de plăcile de colesterol. Aceste leacuri pot crește fluxul sanguin către creier, pot îmbunătăți concentrarea și pot ameliora amețelile și stările de leșin.

Administrarea de plante care îmbunătățesc circulația sângelui în pelvis și în vasele membrelor inferioare pot reduce inflamația, întări pereții capilarelor, reduce vâscozitatea sângelui și normalizează lecitina. Fructele de cătină, sunătoare, artemisia, iarba-pădurii și vâscul au astfel de proprietăți. Acestea sunt cele incluse în diverse remedii din medicina populară.

Coada-calului ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la prevenirea aterosclerozei și la îmbunătățirea circulației sângelui. Această plantă este eficientă în ameliorarea durerii și a greutății la nivelul picioarelor. Un tonic pe bază de coada calului este foarte eficient pentru artere și vene.

Cum să accelerezi circulația sângelui prin vene? Tehnici simple despre care nu știai

Mersul pe jos contribuie la circulația sângelui. Această metodă este cea mai simplă și mai sigură metodă de a vă dezvolta mușchii și de a regla circulația sângelui. Folosirea de condimente în felurile de mâncare, stretchingul și renunțarea la fumat te vor ajuta să uiți de acest disconfort.

De asemenea, de mare ajutor pentru circulația sângelui este masajul, mâncarea sănătoasă și dușul de contrast. Vitaminele din grupa A, sau retinolul, sunt elemente importante pentru funcția cardiacă și vasculară. Aceste vitamine liposolubile stimulează metabolismul și previn ateroscleroza. Retinolul se găsește în cantități mari în uleiul de pește, în produsele lactate și în morcovi.

Fructele bogate în potasiu, cum ar fi bananele și kaki, sunt deosebit de bune pentru întărirea pereților vasculari și a mușchiului cardiac. Lămâia și rodia îmbunătățesc fluxul sanguin și protejează împotriva aterosclerozei, merele reduc nivelul colesterolului din sânge.

Pentru a reuși să scapi de senzația de picioare grele este indicat să folosești plante pentru circulația sângelui, dar și unele obiceiuri sănătoase. De exemplu, urcarea regulată a scărilor în loc de lifturi este cea mai ușoară și mai sigură modalitate de a dezvolta mușchii membrelor inferioare și de a îmbunătăți fluxul sanguin. Treptele sunt excelente pentru întinderea mușchilor gambei și pentru îmbunătățirea fluxului sanguin către mușchii slabi.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite