Povestea emoționantă a 4 copii care trăiesc într-un container de la marginea unui sat din Vrancea nu are cum să nu te impresioneze. Cei 4 copii visează să ajungă oameni mari chiar dacă acum se confruntă cu mari probleme financiare. Părinții copiilor au fost crescuți la orfelinat și nu pot să le ofere celor mici decât multă dragoste. Tatăl muncește cu ziua, iar mama are grijă de copii.
Povestea emoționantă a 4 copii care trăiesc într-un container!
Andreea și soțul ei au crescut la orfelinat, s-au cunoscut și s-au îndrăgostit. Au decis să meargă în continuare împreună și s-au căsătorit chiar dacă nu aveau nimic. Au muncit pe unde au apucat și stăteau în chirie. Asta până într-o zi când au fost dați afară.
„Când eram gravidă cu băiatul, ne-a dat afară de unde stăteam cu chirie. Bărbatul care ne găzduia a murit. M-am dus la primărie și le-am prezentat situația noastră. Până la urmă, mi-a dat alt domn acest container în care stăm. Ne-am mutat aici și de atunci trăim aici. Ce să facem?!”, își spune povestea Andreea.
Andreea și soțul ei au 4 copii și toți dorm, mănâncă și își duc viața în cei câțiva metri pătrați ai containerului. Soțul Andreei muncește cu ziua și așa au ce să le pună pe masă celor mici.
Cel mai mare dintre copii, Andrei, merge și școală și acolo se lovește de modul în care îl tratează ceilalți copii. Singura lui vină este sărăcia. Dar asta nu-l sperie pe Andrei, care în ciuda vârstei știe foarte bine ce vrea să facă în viață. Își dorește să ajungă om mare și este convins că va reuși chiar dacă își locuiește și își face temele în condiții greu de crezut. Băiatul își face temele pe aceiași masă pe care mănâncă. Stă în picioare când își face temele deoarece nu are măcar un scaun.
Chiar dacă are doar 8 ani, Andrei, după ce își termină temele, o ajută pe mama sa. Acesta spală vase, spală rufe, cară apă.
În containerul căruia cu greu i se poate spune casă, Andreea și soțul ei au pus un dulap vechi de bucătărie, pe care l-au transformat într-o șifonier. Este mic, dar nici foarte multe haine de pus nu au.
Din februarie nu mai pot sta în container
Andreea gătește la un reșou, dar e mulțumită că are ce le pune masă copiilor.
„Au fost multe momente în care de-abia am avut ce le pune copiilor să mănânce. Eu și soțul meu mâncăm când avem ce. Mâncăm o coajă de pâine, dacă o avem… E bună și aia”, zice Andreea.
Cei 2 părinții fac eforturi foarte mari pentru a-și crește copiii și pentru a-i putea trimite la școală. Trăiesc din alocațiile copiilor și din banii pe care îi face soțul ei care muncește cu ziua, în sat. Sunt zile în care câștigă și 150 de lei și muncește de la ora 07.00 până la ora 19.00.
Marea problemă a Andreei și a soțului este că pot locui în acest container doar până la finele lunii februarie a anului viitor. Andreea se teme că va rămâne fără un acoperiș deasupra capului în mijlocul iernii și nu va ști ce să facă cu copiii. Se teme să nu îi ia Protecția Copilului.
„Ne dorim și noi o casă, cât de mică, unde să putem locui. Aici putem sta până în februarie, apoi trebuie să ne căutăm în altă parte“, mai spune Andreea, mama a 4 copii care trăiesc într-un container.