Simona și Gabriel Gherasim sunt doi antreprenori care au luat decizia de a părăsi agitația urbană a Bucureștiului și au ales să se mute la țară, în apropiere de Piatra Neamțului. Achiziționând o casă amplasată într-o livadă încântătoare, înconjurată de două râuri, au pus bazele unui proiect antreprenorial inedit.
Au fugit de aglomerație și și-au făcut o livadă!
Inspirându-se din dragostea lor pentru natură și pentru copii, și-au transformat locuința într-un spațiu vibrant și plin de viață, unde organizează tabere de vară pentru cei mici. Această schimbare de mediu și de ritm de viață le-a adus nu doar liniște și conexiune cu natura, ci și satisfacția de a împărtăși bucuria și aventura copiilor care trec pragul livadei lor.
„Anul trecut am făcut o schimbare majoră în viaţa noastră pentru că am părăsit Bucureştiul. Ne-am mutat în Piatra Neamţ şi de aici a venit toată inspiraţia. Casa pe care am cumpărat-o este situată în afara oraşului şi are o livadă desprinsă din poveşti, aşa că ne-am dorit să ne bucurăm şi împreună cu alţii de ea. Iubim foarte mult copiii şi am zis că dacă am face o tabără de vară pentru cei mici în livada noastră ar avea succes.
Aşa că am construit două căsuţe în copac pentru copii. Livada noastră este înconjurată şi de două râuri, iar copiii care vor veni în tabăra de vară vor avea la dispoziţie mult spaţiu în natură”, a povestit cofondatoarea proiectului Livada cu poveşti.
Pasiunile pe care soții Gherasim le-au urmat în inițierea proiectului antreprenorial sunt identice cu cele pe care le-au avut la începutul aventurii lor anterioare: pasiune, idei, investiție. Înainte de a pleca din București, au petrecut un timp în acest oraș, iar în 2020 au inițiat proiectul Gallantique, un brand în cadrul căruia Simona Gherasim creează și în prezent decorațiuni handmade din materiale naturale. Cu toate că Gallantique este un business sezonier, cu o activitate mai intensă în timpul sărbătorilor de iarnă și primăvară, cei doi au hotărât să transforme pasiunea lor pentru natură într-un proiect care să le aducă venituri și în timpul verii.
Livada cu povești, după cum explică antreprenoarea, se găsește în apropierea Mănăstirii Bistrița, la o distanță de șapte-opt minute cu mașina de oraș. Livada se întinde pe o suprafață de 1.500 mp, iar în plus, beneficiază de o zonă exterioară frumoasă, străbătută de cele două râuri. În cadrul livadei, familia Gherasim a construit două căsuțe din lemn destinate copiilor. Soții Gherasim au inițiat proiectul taberelor de vară pentru copii folosind resurse financiare proprii și speră să-și recupereze investiția până la finalul acestui an.
„Până acum am ajuns la o investiţie de 12.000 de euro, bani care au mers către construcţia căsuţelor din lemn dedicate copiilor şi către amenajarea livezii. Cred că până la finalul anului vom reuşi să ne recuperăm investiţia. Tot ce am construit în livadă a fost făcut de soţul meu”, a mai spus Simona Gherasim.
În viitor, ar dori să extindă proiectul și cu un centru educațional
La mijlocul lunii, după încheierea anului școlar, va debuta tabăra de vară propriu-zisă, în care sunt așteptați copiii cu vârste cuprinse între patru și nouă ani. Antreprenoarea explică că tabăra funcționează de dimineața până seara, de luni până vineri, iar în weekenduri, locația poate fi închiriată pentru petreceri private dedicate exclusiv copiilor.
„Vrem ca această tabără să fie axată pe joacă şi timp liber. Vom avea ateliere creative şi cognitive. Cred că natura le poate oferi copiilor atât de multe lucruri încât este păcat să nu le exploatăm. Am creat un loc în care copiii vor putea planta la începutul verii legume, iar la finalul taberei de vară îşi vor putea culege propriile roade”, a adăugat antreprenoarea.
Antreprenoarea estimează că capacitatea maximă a taberei de vară ar fi de 40 de copii, împărțiți în două grupe de vârstă. Copiii vor participa de luni până vineri, pe toată durata vacanței de vară, iar plata se va efectua lunar.
Costul pe zi va fi de 100 de lei per copil, sumă care include masa de prânz, gustările și costul atelierelor. Soții Gherasim își propun să dezvolte proiectul lor antreprenorial astfel încât să desfășoare tabăra de vară în timpul verii, iar în timpul anului școlar să organizeze ateliere creative pentru copii după terminarea orelor școlare. În viitor, ei iau în considerare să extindă acest proiect prin dezvoltarea unui centru educațional, care ar putea fi construit în aceeași zonă.
„Iubim foarte mult copiii şi am zis că dacă am face o tabără de vară pentru cei mici în livada noastră ar avea succes. Aşa că am construit două căsuţe în copac pentru copii. Livada noastră este înconjurată şi de două râuri, iar copiii care vor veni în tabăra de vară vor avea la dispoziţie mult spaţiu în natură”, a explicat cofondatoare a proiectului Livada cu poveşti.
Simona Gherasim a adăugat că în spatele casei există un teren, iar în viitor, cei doi antreprenori care au fugit de aglomerație și și-au făcut o livadă, iau în considerare achiziționarea acestuia pentru a construi un after-school, echipat cu cadre didactice și întreaga infrastructură necesară pentru un centru educațional în afara orașului.