Preotul Alexandru are 9 copii și nu vrea să se oprească. La vârsta de 38 de ani, părintele paroh Ionuț Alexandru Figher se bucură de bucuria unei familii numeroase. Ionuț Alexandru Figher este preot în Parohia „Sfânta Treime” Frenciugi din comuna Drăgușeni, județul Iași.
Preotul Alexandru are 9 copii și nu vrea să se oprească!
Preotul Ionuț Alexandru Figher nu ascunde faptul că își dorește ca familia sa fie și mai numeroasă în viitor. Preotul s-a căsătorit la vârsta de 23 de ani și acum, la vârsta de 38 de ani, părintele paroh Ionuț Alexandru Figher are 9 copii, dintre care șapte fete și doi băieți. Cel mai mare copil are 14 ani, în timp ce cel mai mic are șase luni.
„M-am lăsat pe mâna lui Dumnezeu și nu m-am gândit în copilărie că voi avea mulți copii. Avem șapte fete și doi băieți și este posibil să avem și mai mulți copii în viitor. Eu și soția ne completăm reciproc și ne împărțim responsabilitățile. Nu ne plictisim niciodată, avem animale, plante și copaci. Cei mai mici ne ajută în măsura posibilităților lor. Nu a fost întotdeauna ușor. Când ne-am mutat în casa parohială în 2010, am avut condiții dificile. În timp, am renovat casa și am muncit pentru tot ceea ce avem aici”, spune preotul Ionuț Alexandru Figher.
Numele copiilor preotului sunt inspirate din Biblie, iar diferența de vârstă dintre ei este de maximum doi ani. Aceștia sunt Ecaterina are 14 ani, Ștefan – 12, Maria – 11, Vasile – 9, Filoteia – 8, Petronia – 6. Apoi, Nectaria – 4, Elisabeta – 2, Teodosia – 6 luni.
Preotul explică de ce tinerii nu mai vor să aibă mulți copii
Părintele Ionuț Alexandru Figher a explicat care sunt cauzele pentru care tinerii din ziua de astăzi nu mai au mulți copii.
„Cauzele sunt mult, comoditatea, situația financiară, influența educației occidentale, concepția greșită despre copii… Dar în spatele fiecărui motiv se află absența credinței. Mulți gândesc că trebuie să trăiască viața lor. Când Dumnezeu vrea, ei nu mai vor. Se protejează. Când ei vor, Dumnezeu nu mai vrea…
Tinerii trebuie să aibă credință, să nu se protejeze, să participe la Sfânta Liturghie, să aibă un duhovnic și să se împărtășească. Există multe distracții care îi îndepărtează. Pilonii solizi pentru tineri trebuie să fie biserica, școala, munca și voluntariatul”, zice părintele.
Preotul susține că pentru el viața cu mulți copii înseamnă joacă în curte, printre animale, plante și pomi fructiferi.
„Noi facem naveta cu mașina de trei ori pe zi până la Negrești. Dimineața îi ducem pe doi la grădiniță și pe trei la școala primară. La prânz, îi aducem pe cei din prima parte a zilei și îi lăsăm pe ceilalți doi în clasele gimnaziale. Avem găini, rațe, gâște. Avem trei porci, o grădină de legume și o livadă cu pomi fructiferi. Preoteasa gătește pentru toți. La țară, munca nu se termină niciodată, mereu există ceva de făcut, iar activitățile personale se îmbină cu cele profesionale ale preoției”, menționează preotul Alexandru, care are 9 copii și nu vrea să se oprească.