Prețuri nesimțite la Aeroportul Otopeni! Acestea au fost mereu mult mai mari decât cele ale magazinelor obișnuite în oraș. Scumpirile din ultimele luni nu au ocolit nici această locație. Astfel că s-a ajuns ca un sendviș, o cafea și o sticlă de apă costă aproape cât un bilet de avion București – Roma la o companie low cost.
Prețuri nesimțite la Aeroportul Otopeni
Persoanele care ajung pe Aeroportul Otopeni și doresc să mănânce un sendviș, să bea o cafea, un ceai sau o apă ar putea fi luate prin surprindere de prețurile exagerat de mari. Dacă anul trecut în martie, un sendviș cu cașcaval și salam costa în jur de 39 de lei, anul acesta trebuie să plătiți 53 de lei pentru un sendviș cu salam săsesc.
Ai și variante ceva mai ieftine. Un covrig cu cremvurști costă 13 lei în aeroport. La patiseriile din București un astfel de covrig costă în jur de 4.5 lei – 5 lei.
Și pizza este mai scumpă. Un tringhi de pizza Quattro Stagioni costă 34 de lei.
Dacă vrei să beai și o cafea și o apă la unul dintre localurile din aeroport în timp ce aștepți îmbarcarea trebuie să mai scoți din buzunar încă 40 de lei – 25 lei cafeaua și 15 lei apa. O sticlă de apă la automatele instalate în aeroport costă 9 lei.
Dacă ai poftă de ceva dulce poți luat o brioșă mică – costă 23 de lei.
Și dacă aduni – un sendviș 53 lei, o cafea 25 lei, o sticlă de apă 15 lei și o brioșă 23 lei = 116 lei. Adică aproape cât un bilet de avion în data de 30 ianuarie cu Wizz Air pe ruta București – Roma, care costă 129 lei.
Val de scumpiri la alimente
Dincolo de statistici și declarații oficiale ale autorităților, 2024 a adus majorări de prețuri pentru români.
Alimentele le vom cumpăra mai scump în acest an, iar TVA, care a crescut, este doar un prim motiv. Noile taxe pentru firme, creșterea salariului minim, dar mai ales scumpirea carburanților se vor vedea în prețul de la raft pe care îl plătim cu toții.
Mâncarea îi va costa mai mult pe românii în 2024. Firmele plătesc mai multe taxe, carburanții sunt mai scumpi din cauza accizei crescute și toate acestea înseamnă un preț mai mare la raft.
Vom plăti mai mult și pentru dulcețuri și sucuri, inclusiv pentru cele naturale, tot din cauza creșterii taxei pe valoarea adăugată.
Măsurile Guvernului pot genera creşteri de preţ de 10%. Românii deja plătesc mai mult pentru alimentele pe care le pun zilnic în coș.
Prețul alimentelor este doar prima schimbare a anului 2024. Presiunile ar putea conduce încă din primul trimestru al anului 2024 la un curs de peste 5 lei pentru un euro, avertizează analiștii. Dar asta nu explică prețurile nesimțite de la Aeroportul Otopeni.