sâmbătă, 18 mai, 2024

Produsele lui Vlad Niculescu sunt la mare căutare! Cererile sunt foarte mari de Paște

Cei care vor să aducă zâmbetul pe buze celor dragi cu un cadou dulce de Paște, vor trebui să scoată mai mulți bani din portofel, comparativ cu anii precedenți. Creșterea prețurilor la ciocolată este o consecință a costurilor boabelor de cacao, care au ajuns la un nivel fără precedent. Totuși, pentru a îndulci gustul amar al inflației, meșterii ciocolatieri caută să ofere inovație, prezentandu-le cumpărătorilor arome și forme noi și atrăgătoare. În această perioadă, produsele lui Vlad Niculescu sunt la mare căutare, iar iepurașii zâmbitori, ouăle colorate și fructele îmbrăcate în ciocolată sunt vedetele vânzărilor.

Produsele lui Vlad Niculescu sunt la mare căutare

Cu doar zece zile înainte de Sărbătoarea Pascală, agitația este în toi în atelierele de ciocolată, iar telefoanele nu încetează să sune pentru primele comenzi. Ofertele apetisante nu trec neobservate și reușesc să captiveze atenția pasionaților de dulciuri. Gama cuprinde ouă tigrate cu ciocolată albă și diverse sortimente de ciocolată cu arome precum cafea, caramel cu lime, cocos, sare și căpșuni.

Anul acesta, ciocolata fără zahăr și batoanele de casă au devenit noul trend în materie de dulciuri.

„Avem şi ciocolată de casă, care este top vânzare. Avem 5 tipuri de ciocolată de casă. Ciocolată cu fistic, cu nuga, cu cocos. Sunt produse care se fac în cadouri pentru clienţi”, a spus Cristina Macari, reprezentant magazin.

Produsele dulci sunt mai costisitoare în acest an. Prețul la cacao a crescut cu mai mult de 250% față de anul trecut, ajungând acum la peste 10.000 de dolari pe tona de boabe. Ciocolatierii atribuie această creștere și costurilor de producție, care au crescut cu cel puțin 30%.

„Din păcate, preţul ciocolatei a influenţat foarte mult piaţa în ultimele luni. Materia primă pentru noi s-a scumpit foarte mult. Se anuntă din vară scumpiri din nou şi vom vedea ce vom face ca producţia să fie constantă”, a declarat Vlad Niculescu, ciocolatier.

Cele mai accesibile figurine se vând la prețul de 30 de lei, în timp ce o cutie cu 12 praline poate avea un preț cuprins între 30 și 90 de lei, în funcție de sortiment. Anul trecut, în țara noastră s-au comercializat 52.000 de tone de ciocolată.

Și-a descoperit pasiunea în timpul stagiului de practică din Belgia

Vlad Niculescu și-a deschis propriul atelier de ciocolată, Boem Atelier, în vara anului 2022, în București. Având o specializare în inginerie alimentară, a hotărât să își completeze studiile universitare cu stagii de practică, pe parcursul cărora și-a descoperit pasiunea pentru ciocolată. Ulterior, după terminarea licenței, a decis să plece în Belgia, o țară recunoscută la nivel mondial pentru excelența în arta ciocolatei. Acolo a petrecut trei ani, consolidându-și cunoștințele și indragostindu-se și mai mult de acest domeniu.

Majoritatea ingredientelor, printre care și untul, sunt importate, în timp ce mierea, plantele aromatice și fructele folosite pentru bomboane sunt achiziționate local. În prezent, produsele Boem Atelier sunt disponibile online și prin intermediul unei rețele de parteneri, pe care Vlad Niculescu speră să o extindă, mai ales având în vedere că producția laboratorului ar putea atinge anul acesta între 40.000 și 50.000 de praline. Pe lângă extinderea producției, Vlad Niculescu are și alte planuri.

„Am observat în rândul oamenilor că este o reacţie foarte frumoasă când mănâncă. Prima dată ambalajul îi atrage, iar apoi după ce gustă sunt acele secunde linişte cât savurează. Liniştea aceea de după este de fapt este cel mai cel mai bun răspuns”, a spus ciocolatierul.

În această perioadă, produsele lui Vlad Niculescu sunt la mare căutare, iar iepurașii zâmbitori, ouăle colorate și fructele îmbrăcate în ciocolată sunt vedetele vânzărilor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.