vineri, 12 aprilie, 2024

Proteo a salvat sute de persoane prinse sub dărămăturile din Turcia. Câinele erou a murit din cauza efortului – VIDEO

Cutremurul din Turcia şi Siria a răpit multe vieţi, a distrus sute de mii de locuinţe şi a creat tristeţe în toată lumea. Cuvintele sunt de prisos şi nu sunt îndeajuns pentru a descrie tragedia, însă o rază de speranţă a fost dată de sutele de persoane care au participat la salvarea cetăţenilor. Printre aceştia se afla şi Proteo, câinele erou care a scos oameni prinşi sub dărâmături.

Din păcate, patrupedul a murit ca un adevărat soldat, la datorie. Câinele ciobănesc german a fost epuizat de eforturile colosale depuse pentru a salva cetăţeni.

Proteo, câinele erou din Turcia, a murit. A scos sute de oameni prinşi sub dărâmături

Turcia şi Siria au fost distruse de un cutremur de 7,9 grade pe scara Richter, urmat de alte trei seisme puternice şi sute de replici. Tragedia produsă pe data de 6 februarie 2023 a lăsat un gol imens în sufletul a milioane de persoane. Pentru a fi alături de aceste ţări, zeci de state din lume au oferit sprijin material, financiar şi uman. Printre salvatorii trimişi s-a aflat şi Proteo. Câine ciobănesc belgian din Mexic a fost specializat în căutarea şi salvarea persoanelor aflate sub dărâmături.

Din nefericire, în urma unui efort colosal de salvare a cetăţenilor încă aflaţi sub clădirile prăbuşite, Proteo a murit epuizat, în timpul programului de lucru. Lacrimile de tristeţe s-au aflat şi pe faţa celor de la Secretariatul mexican al Apărării Naţionale (Sedena). Anunţul devastator a fost făcut pe o platformă de socializare, însă cauza morţii nu a fost transmisă.

„Mulţumim pentru munca ta eroică, Proteus, ţi-ai îndeplinit misiunea”, este mesajul publicat pe o reţea de socializare de Secretariatul mexican al Apărării Naţionale (Sedena).

Mai mult decât atât, antrenorul lui Proteus a ținut să împărtăşească amintiri cu animalul său dintr-un videoclip pe care l-a postat pe platforma TikTok.

„Curajul lui nu va fi uitat niciodată. Nu pot decât să-ţi mulţumesc pentru tot ce mi-ai oferit. Din păcate, nu vei putea veni încă cu mine, dar într-o zi ne vom revedea”, a transmis antrenorul lui Proteo, câinele erou care a murit.

Proteo, câinele erou care a murit în Turcia, a fost trimis de guvernul mexican

Guvernul mexican a dorit să sprijine şi să ajute autorităţile locale din Turcia, după ce s-a produs cutremurul devastator în care au murit zeci de mii de persoane. Astfel, a trimis în echipa de salvare şi mai mulţi câini. Proteo, unul dintre salvatorii patrupezi, a colaborat şi a salvat zeci de victime în urma acestuia cataclism.

După aflarea veştii, internauţii au transmis că este absolut necesar ca Proteo să fie adus în ţara natală pentru a fi înmormântat ca un soldat adevărat.

„Aduceţi-l acasă. Trebuie onorat ca un soldat”, au lăsat comentarii internauţii la postarea antrenorului.

Vă aducem aminte că bilanțul victimelor seismului din Turcia şi Siria a depășit 35.000 de morți, la o săptămână de când tragedia s-a produs. La această tristă statistică se adaugă și Proteo, câinele erou.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite