marți, 16 aprilie, 2024

Psihoza se poate vindeca. Când vizita la un medic specialist este obligatorie?

Psihoza se poate vindeca prin administrarea de medicamente prescrise de medici și terapie. Această afecțiune se dezvoltă rapid, iar principalele semne ale acestei afecțiuni sunt iluziile, halucinațiile, comportamentul agresiv și dezorientarea în spațiu și timp. Astfel de persoane devin potențial periculoase pentru ceilalți, așa că autotratarea psihozei este strict interzisă. Dacă apar simptome alarmante, apelați imediat la specialiști sau la o ambulanță.

Psihoza are multe forme diferite și este un simptom al multor boli mintale. Psihoza este tratată cel mai eficient în spitalele de psihiatrie sau ca pacient ambulatoriu sub supravegherea unui psihiatru, dar nu este întotdeauna posibil să contactați un medic la timp. Nu este neobișnuit ca un atac să înceapă în cel mai nepotrivit moment, la o distanță mare de spital. Ce este de făcut în astfel de cazuri? Cum poate fi tratată psihoza la domiciliu?

Psihoza se poate vindeca. Tratamentul tulburării la domiciliu

Identificarea psihozei poate fi destul de ușoară. Afecțiunea poate fi identificată după următoarele simptome. Printre acestea se numără halucinații, iluzii, fobii, tulburări de gândire și de logică, paranoie și gânduri obsesive.

De exemplu, bolnavul suferă de halucinații. În acest caz, acestea pot fi olfactive, vizuale, auditive sau tactile. Persoana începe să experimenteze lucruri care nu se întâmplă cu adevărat. Această formă de psihoză poate fi periculoasă pentru o persoană. Aceasta poate sări pe fereastră pentru că vede marea în afara halucinației sale sau aude voci care îi spun să se sinucidă.

De îndată ce observați că o persoană dragă vorbește cu cineva, vede ceva care nu este acolo, râde fără motiv, are conversații incoerente și ilogice sau are o idee ciudată și încearcă să o pună în practică trebuie să apelați la un medic. De asemenea, un pacient bolnav de psihoză simte mirosuri neplăcute sau simte ceva care nu este acolo. Astfel, trebuie să încercați mai întâi să contactați cel mai apropiat spital și să urmați sfaturile medicilor.

Prevenirea psihozei la domiciliu. Sfaturile specialiștilor pentru a calma o persoană care suferă de o tulburare psihică

De fapt, numai un specialist calificat va putea da sfaturi privind tratarea psihozei la domiciliu. Cu toate acestea, majoritatea psihiatrilor vă vor da sfaturi inițiale și generale pe care ar trebui să le respectați atunci când vă aflați în apropierea unei persoane cu psihoză.

Dacă pacientul vorbește despre sinucidere sau se comportă agresiv față de ceilalți, trebuie să chemați imediat o ambulanță. Nu vă certați niciodată cu persoana respectivă, indiferent ce spune. Este posibil ca aceasta să nu fie conștientă de ceea ce spune și să se enerveze, iar atunci consecințele vor fi imprevizibile.

De asemenea, ascultați ideile delirante, dar nu încercați să intrați în dialog, acest lucru este inutil în acest caz.  Nu uitați că psihoza se poate exprima în special în forme maniacale și depresive. Iar tratamentul în ambele cazuri este diferit. De exemplu, în timp ce administrarea de antidepresive este contraindicată în prima formă de psihoză, aceasta este necesară în cea de-a doua formă.

Psihoza se poate vindeca dacă este urmată o terapie. De aceea, este important să nu vă automedicați și să consultați un specialist cât mai curând posibil. Cel mai eficient tratament pentru psihoză este cel dintr-un centru psihiatric. Amintiți-vă că este foarte dificil să restabiliți sănătatea unei persoane care suferă de psihoză în afara centrului specializat. Acest lucru se datorează naturii comportamentului său, naturii bolii și numai un medic experimentat și calificat este capabil să aleagă medicația potrivită și să ia măsuri preventive.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite