luni, 24 iunie, 2024

Recep Erdogan se crede califul lumii musulmane! Ce are de câștigat Vladimir Putin

Conflictul dintre israelieni și palestinienii din Fâșia Gaza a făcut ca toată lumea să-și întoarcă atenția spre Orientul Mijlociu. Ultimele declarații la nivel internațional au tulburat și mai mult apele. Recep Erdogan se crede califul lumii musulmane, iar de acest lucru ne-am convins după declarațiile făcute la un uriaș miting unde a spus că Israelul este un stat ocupant, iar Turcia va declara Israelul criminal de război.

Recep Erdogan se crede califul lumii musulmane!

Liderul de la Ankara a simțit miros de sânge i a apăsat pedala musulmană în cel mai recent discurs. Recep Erdogan i-a numit pe militanții Hamas „luptători pentru libertate”.

Mai mult, liderul turc le-a cerut israelienilor să nu minimalizeze sentimentele de milă ale turcilor și le-a cerut să facă „un pas în direcția cea bună pentru voi și pentru copiii voștri”. Mai mulr, Erodgan a menționat că nu crede că nu vor exista perdanți într-o pace justă.

Israelul nu a trecut cu vederea ieșirea lui Recep Erdogan și a rechemat în țară diplomații săi din Turcia, pentru a „reevalua relațiile” cu această țară.

Interesant este faptul că de la declanșarea pe față a conflictului din Orientul Mijlociu, Israel, susținută necondiționat de SUA, a pierdut războiul cu palestinienii, cel puțin la nivel mediatic. Mai grav este faptul că, din 1948 și până acum, pe israelieni nu prea interesat ce spun sau ce cred alții. Lucrurile par a se fi schimbat acum, când războiul modern se duce pe mai multe planuri. Iar planul mediatic, imaginea pe care ți-o creezi, este foarte importantă.

Pe câmpul de luptă, e clar că forța Israelului va rade tot în cale, indiferent de pagubele umane și de imagine.

Marea greșeală pe care pare să o facă Israelul este că nu înțelege că în situația în care va reuși să șteargă de pe fața pământului toți militanții Hamas, altă organizație îi va lua locul. Va fi un alt Hamas, cu siguranță mai agresiv, un „Ultra Hamas”.

Cine câștigă de pe urma conflictului din Orientul Mijlociu

Pe lângă Israel foarte mult de pierdut are și America. Vrem sau nu vrem să credem, cel mai mult de câștigat de pe seama conflictului din Orientul Mijlociu are Rusia.

Vladimir Putin a început un război cu Occidentul, pe teren, în Ucraina, dar și la nivel mediatic și propagandistic.

În condițiile în care propaganda musulmană arată „cât de rea este America“ pentru că susține „atrocitățile“ comise de israelieni, asta nu face decât să îi aduc succese de imagine lui Vladimir Putin, cel care s-a declarat un dușman total al Americii și al Occidentului.

Iar de acest război de imagine vrea să se bucure și președintele Turciei. Recep Erdogan se crede califul lumii musulmane și direct sau indirect îl ajută pe Vladimir Putin atunci când vine și îi susține pe palestieni și atacă dur Israelul direct și America, indirect.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.