sâmbătă, 12 octombrie, 2024

Recomandări neobișnuite ale unui medic referitor la insomnie

Un medic oferă câteva recomandări neobișnuite referitor la persoanele care suferă de insomnie. Cadrul medical susține că sfaturile sale funcționează negreșit.

Cauzele insomniei sunt diverse. Specialiștii susțin că insomnia pornește de la stres, o tulburare cauzată de o afecțiune psihică sau fizică.

Recomandări neobișnuite oferite de un medic referitor la insomnie

Un medic britanic oferă câteva recomandări mai puțin obișnuite pentru cei care suferă de insomnie. Așadar, se pare că poți dormi mai repede dacă îți forțezi ochii să rămână deschiși. Medicul explică faptul că acest lucru va avea un efect invers. Cu cât îţi forţezi mai tare ochii să rămână deschiși, cu atât mintea ta se va chinui să îi închidă:

”Există de fapt o expresie pentru a descrie acest lucru, care se numește «intenție paradoxală», în care te provoci pe tine însuți să rămâi treaz și asta păcălește mintea să adoarmă. Tot ce trebuie să faci este să te întinzi în pat, să ții ochii deschiși cât mai mult posibil și să repeți frazele «nu adormi» sau «nu voi adormi». Mușchii ochilor ar trebui să obosească rapid și veți adormi în scurt timp”, explică ea.

O altă recomandare este o anumită tehnică de respirație. Procedură este cunoscută generic ca fiind 4-7-8 și presupune ducerea limbii pe cerul gurii pe toată perioada exercițiului

”Pentru a face acest lucru, trebuie să vă puneți limba pe cerul gurii pe toată durata exercițiului, chiar în spatele dinților. Apoi, expiră pe gură. Apoi, închideți gura și inspirați prin nas timp de patru secunde. Apoi, țineți-vă respirația timp de șapte secunde. Acum, că cele 4-7 au fost amândouă făcute, trecem la 8. Expiră pe gură timp de opt secunde. Repetă asta până când adormi repede”.

Un alt sfat este cel de a rememora tot ce ai făcut în ziua respectivă. Schema poate fi simplă, dar medicul susține că trebuie făcută în sens invers. Concret, trebuie să începem să ne gândim de la momentul în care ne-am băgat în pat până în momentul în care ne-am trezit. În acest fel, creierul nostru obosește și putem să ne băgăm liniștiți la somn.

Depresia, o cauză a lipsei de somn

Medicul psihiatru Andreea Szalontay a vorbit la BZI LIVE despre cauzele insomniilor. Specialistul a vorbit despre depresie care poate ține 2-3 săptămâni și care afectează destul de mult somnul sau calitatea acestuia. Concret, depresia duce la stări de oboseală, insomnii, stări de nervozitate, sau dureri de cap persistente:

Dacă intuim sau dacă cei din jur își dau seama că ceva s-a petrecut cu noi și ne-am schimbat comportamentul față de cum eram noi înainte. Adică suntem mai retrași sau plângem foarte mult, avem o stare de tristețe, care durează de acum de o perioadă mai lungă de timp (2-3 săptămâni), nu dormim suficient, suntem permanent obosiți, avem o stare de irascibilitate, suntem mai nervoși sau foarte labili, plângem foarte ușor, avem tot felul de tulburări somatice și aici mă refer, în special, la o cefalee (durere de cap), care poate să fie persistentă, oboseala, atunci e momentul să nu mai stăm atât de mult pe gânduri și să ne ducem să întrebăm măcar medicul de familie, dacă nu psihiatrul. explică medicul specialist.

Așadar, insomnia este o afecțiune extrem de gravă care duce la depresii. Ba mai mult, depresia poate duce la insomnii. În concluzie, când vorbim despre insomnie trebuie să ne adresăm specialiștilor din domeniu pentru a vedea ce soluții avem în rezolvarea problemelor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite