sâmbătă, 2 noiembrie, 2024

Reguli pentru a preveni afecțiuni grave. Ce obiceiuri să introduci în rutina de zi cu zi pentru a ține la distanță bolile

În acest articol, veți găsi o listă de reguli pentru a preveni afecțiuni grave. Nu trebuie să le puneți în aplicare pe toate deodată. Doar adăugați-le treptat la stilul dumneavoastră de viață și, după câteva luni, veți observa că vă simțiți mult mai bine.

Mulți oameni cred că un stil de viață sănătos înseamnă restricții și disconfort constant. De fapt, există multe modalități de a fi sănătos fără a face schimbări drastice în viața dumneavoastră. Chiar dacă le urmați doar parțial, vă veți simți mult mai bine. Spre exemplu, o alimentație dezechilibrată afectează nu numai tractul gastrointestinal, ci și întregul organism. Lipsa chiar și a uneia dintre vitamine poate duce la boli grave. Lipsa de odihnă reduce sistemul imunitar, contribuie la deficitul de memorie și de atenție și agravează bolile existente.

Reguli pentru a preveni afecțiuni grave. 5 obiceiuri simple care îți vor schimba viața

Medicii mereu menționează faptul că un adult are nevoie de aproximativ 8 pahare de lichide pe zi. Aceasta include toate băuturile și alimentele lichide. Dar este mai bine să înlocuiți ceaiul și cafeaua tare cu apă pură. Încercați să vă obișnuiți să beți un pahar de apă imediat după ce vă treziți. Acest lucru vă permite să vă treziți mai repede și să vă „puneți în mișcare” tractul gastrointestinal.

Cu siguranță mulți pacienți nu știau dar respirația este foarte importantă. Astfel, inspirația și expirația se fac pe nas, se folosește tehnica respirației diafragmatice. Viteza de inspirație și expirație menține nivelurile de oxigen și dioxid de carbon în echilibru. Astfel, pentru majoritatea oamenilor este de 10-14 respirații-expirații pe minut. Nu uitați că atunci când expirați, mușchii se relaxează.

Nutriționiștii recomandă ca fiecare masă să fie compusă din jumătate de farfurie de legume proaspete, un sfert de garnitură, adică terci sau legume cu amidon și un sfert de proteine, adică carne, brânză de vaci, ouă sau pește. Dacă este posibil, ar trebui să renunțați la zahăr și la sosuri pentru a vă obișnui cu gustul natural al alimentelor. Încercați să eliminați dulciurile, mâncărurile fast-food și gustările din alimentație.

Cât de periculos este stresul pentru organism? Importanța sportului

Medicii spun să evitați stresul pe cât posibil, doar astfel veți reuși să vă păstrați sănătatea. Pentru a reuși să ții stresul la distanță și să ai o gândire corectă ține persoanele neplăcute departe de tine, evită locurile de muncă incomode și încearcă să rezolvi calm problemele din viața personală. Nu te concentra pe eșecuri în activitatea creativă sau în activitățile preferate. Dacă nu puteți scăpa de sursele de stres, este mai bine să consultați un profesionist pentru a învăța cum să reacționați corect la stimuli.

Pentru a vă simți sănătos faceți din activitatea fizică o parte din rutina zilnică. Nu este necesar să faceți exerciții fizice intense, o jumătate de oră de mers pe jos într-un ritm alert este suficientă pentru a fi sănătoși. Treptat, puteți începe să renunțați la lifturi și să coborâți cu două sau trei stații mai devreme. A fi activ dimineața vă va înveseli, iar o plimbare pe îndelete seara vă va îmbunătăți starea de bine și somnul.

Printre reguli de urmat pentru a preveni afecțiuni grave se numără și efectuarea de exerciții fizice. Cele mai recomandate sunt exercițiile pentru întărirea mușchilor spatelui. De asemenea, dacă este evident că sunteți supraponderal, încercați să corectați acest lucru. Kilogramele în plus au un impact negativ asupra sănătății sistemului de susținere și a celui cardiovascular.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite