vineri, 14 iunie, 2024

Remedii pentru cearcăne și pungi sub ochi. Cum să scapi de aspectul inestetic al tenului

Tot mai multe doamne și domnișoare vor să afle câteva remedii pentru cearcăne și pungi sub ochi. Acestea apar din cauza stilului de viață nesănătos și agitat, din cauza stresului zilnic, a oboselii, dar pot fi cauzate și de un ritual de îngrijire nepotrivit tipului de ten. Mai mult, pungile de sub ochi pot fi determinate de o alergie, o congestie nazală sau chiar de retenția de apă. De aceea, este important să cunoaștem cauzele care au dus la apariția cearcănelor și pungilor sub ochi. Iată cum să scapi de aspectul inestetic al tenului.

Remedii pentru cearcăne și pungi sub ochi

Lipsa somnului, alergiile sau alte probleme de sănătate precum anxietatea, tulburările de somn, atacurile de panică, afecțiunile cardio-vasculare pot cauza cearcăne sau pungi sub ochi. Indiferent de cauzale apariției acestora, aspectul lor este deranjant și inestetic. Multe femei se plâng de faptul că nu pot scăpa de cearcăne și de pungile de sub ochi în pofida tratamentelor urmate.

Pentru a revitaliza pielea din jurul ochilor trebuie să ținem cont de câteva sfaturi din partea medicilor. În primul rând, este nevoie de hidratarea organismului prin stabilirea unui program fix de somn și prin consumul de apă. De asemenea, remediile naturiste și cremele speciale pentru ochi sunt de mare ajutor.

Dacă ne dorim să scăpăm rapid de cearcăne și de pungile de sub ochi este important să dormim mai mult, să bem multă apă deoarece pielea are nevoie de hidratare, să reducem consumul de cafea, să facem zilnic exerciții fizice deoarece acestea stimulează fluxul sanguin și ajută la menținerea pielii sănătoase.

Mai mult, este bine să purtăm ochelari de soare în zilele caniculare de vară pentru a reduce hiperpigmentarea, este bine să fumăm mai puțin și să ne schimbăm stilul de viață printr-o alimentație echilibrată și un program de lucru stabil și fără stres.

Trucuri naturiste care te vor ajuta să revitalizezi pielea din jurul ochilor

Pentru a scăpa de supărătoarele cearcăne și pungi sub ochi este bine să folosim câteva remedii naturiste la îndemâna oricui. De exemplu, uleiul de migdale are un efect puternic asupra pielii din jurul ochilor. Uleiul de migdale se aplică în zona cearcănelor și se masează ușor. Un alt remediu naturist este avocado. Se taie câteva felii de avocado și se folosesc pe post de comprese pentru eliminarea cearcănelor. Se lasă feliile de avocado la ochi timp de 10 minute, apoi se spală fața cu apă și se lasă tenul să își revină.

Roșiile au și ele capacitatea de a reduce cearcănele. Se amestecă o linguriță de suc de roșii cu jumătate de linguriță de zeamă de lămâie. Se aplică amestecul pe cearcăne și se lasă timp de 10 minute, apoi se clătește fața cu apă.

Un alt remediu naturist pentru a combate cearcănele și pungile de sub ochi este cartoful crud. Acesta are proprietăți de decolorare și va deschide culoarea pielii. Se dă un cartof prin răzătoare, iar sucul obținut se strecoară și se înmoaie o dischetă demachiantă în el. Se aplică discheta pe cearcăne și se lasă să acționeze timp de 5 minute, apoi se clătește foarte bine. Dacă nu putem scăpa de aspectul inestetic al pielii de sub ochii este necesară vizita la un medic specialist pentru a urma un tratament de specialitate.

Cearcănele și pungile sub ochi sunt adesea cauzate de un stil de viață dezordonat, însă putem scăpa de aspectul inestetic al pielii din zona ochilor folosind câteva remedii naturiste eficiente. Pe lângă aspectul neplăcut, cearcănele și pungile sub ochi pot determina scăderea stimei de sine, de aceea este important să identificăm rapid cauzele și să tratăm la timp această problemă cu care se confruntă pielea noastră.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite