vineri, 14 iunie, 2024

Retenția de apă – cauze. Recomandările specialiștilor pentru ameliorarea disconfortului  

Aproape toată lumea s-a confruntat cu umflarea și retenția de apă din diferite cauze. Uneori, acest lucru dispare de la sine și este episodic, dar, în unele cazuri, poate duce la creșterea în greutate sau poate semnala o problemă gravă. Puteți citi următoarele informații pentru a afla de ce apare umflarea și retenția de lichide și cum să le abordați.

Dietele bogate în sodiu și carbohidrați pot duce la retenție de apă. Deficiențele de potasiu și magneziu pot provoca, de asemenea, acest lucru. Ciclul menstrual. La femei, schimbările hormonale naturale pot provoca retenție de apă în săptămâna dinaintea menstruației.

Retenția de apă cauze. Ce probleme de sănătate provoacă acest simptom

Dacă observați că aceste probleme apar în mod regulat, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră de familie și, dacă este necesar, să vă supuneți unor examinări suplimentare.

Principalele cauze ale umflăturilor și ale retenției de lichide includ, în general consumul excesiv de alimente sărate, dezechilibre hormonale și o dietă dezechilibrată. De asemenea, disconfortul este provocat de obiceiuri nesănătoase, lipsa de vitamina B6, magneziu, iod și consumul inadecvat de apă pură necarbogazoasă și lipsa de exerciții fizice.

În primul rând, trebuie să vă asigurați că nu există probleme de sănătate. Dacă nu există boli și anomalii, există câteva modalități care pot ajuta la reducerea și eliminarea umflăturilor, la eliminarea excesului de lichid din organism și la scăderea în greutate.

Moduri de a elimina excesul de lichid din organism

Dacă sunteți hipodinamic, încercați să faceți cel puțin 10.000 de pași pe zi. Urcați și coborâți pe scări și nu în lift. Dacă este posibil, mergeți pe jos în loc să folosiți mașina sau transportul public. Nu stați nemișcat mai mult de o oră atunci când lucrați, puteți seta un ceas cu alarmă pentru a ține evidența.  De asemenea, merită să vă înscrieți la exerciții fizice individuale sau de grup la un centru de fitness sau la o piscină.

Evitați să mâncați alimente sărate. De asemenea, iubitorii de sare ar trebui să își reducă apetitul și să reducă la minimum sau să nu mai mănânce murături, adică castraveți, roșii, salate, pește uscat și să nu adauge sare în mâncare. Când cumpărați alimente din magazin verificați ingredientele de pe etichetă și alegeți, dacă este posibil, pe cele care nu conțin acest ingredient.

Mențineți o dietă echilibrată. Gătiți alimentele la aburi, la grătar sau la cuptor. Evitați alimentele prăjite, afumate, excesiv de grase și bogate în carbohidrați. Adăugați în dieta dumneavoastră ierburi, legume, fructe de pădure, cereale și alimente proteice. Ultima masă trebuie să fie cu 2-3 ore înainte de culcare. De asemenea, ar trebui să evitați să beți cantități mari de apă înainte de culcare.

Retenția de apă are multe cauze care o provoacă. Dar de asemenea, aceasta poate fi ameliorată folosind mai multe sfaturi. Astfel, este bine să vizitați saunele și băile de aburi. Dacă nu există contraindicații, puteți merge în astfel de locuri o dată pe săptămână. Dacă nu aveți experiență în saună, începeți ședințele cu 5 minute și apoi creșteți treptat durata.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite